>Idag var det Kungsholmen Runt, ett 10km- och halvmaralopp här i Stockholm med start i Rålis. Jag var inte själv anmäld men visste många som skulle springa. Själv väntar jag med halvmara till Göteborgsvarvet, och sen blir det Stockholm Marathon om mindre än en månad. Med skadeproblemen (rygg/höft) i vinter har jag inte alls kunnat löpträna såsom jag borde. Alla snackar nu om toppning och vila inför maran. Jag snackar om att börja löpträna! haha

Loppet idag är ett välanordnat och populärt lopp, då det ligger bra till som formkoll inför Stockholm Maran. Jag mötte upp med Sofie för att agera hejarklack och även få till en liten jogg tillsammans. Jag var glad att bara komma ut och vara gåendes/joggandes så länge som möjligt, att vänja benen vid det istället för all cykling. Jag har ju någon sorts form iaf, kanske bara inte löparvana ben!
Vi såg starten sticka iväg, och hejade iväg fältet. Det var ett kallt och molnigt Stockholm idag. Var har våren tagit vägen egentligen? Allt är Islands fel! Jag vill ha värme nu!
Sen tog vi oss upp till Hantverkargatan och joggade längs med där bort till Kungsholms torg, och sen tillbaka via Norrmälarstrand. Sen blev det en hejarklackspaus i rålis då vi märkte att varvningen började. Det var lite svårt att veta om folk hade 500m kvar till mål eller om de hade 11km kvar! Men vi stod vid Linneaklacken och hejade på så gott vi kunde!
Alla såg väldigt pigga och starka ut, och de kämpade på bra! När Sofie och jag började frysa kände vi att en ny jogg var nödvändig. Vi tog en sväng bort till Stadshuset och sprang och hejade, och snackade.
Var sedan vid upploppet och hejade på alla som sprang i det kalla regnet. Hoppas att alla som sprang hade en bra upplevelse och ett kul lopp även om vädret inte var det mest underbara. Några nya PB’n som krossades idag kanske?
För mig blev det en lugn, social och trevlig jogg idag. Var ute totalt i ca 2 timmar och gick och sprang och hejade, men total löptid blev ca 60 min.

>Löpande hejarklack

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *