>Söndag betyder långcykling för de flesta cyklister/triathleter. Men idag kändes det lite tomt ute på cykelstråken. Kanske var det för att väderleksrapporten inte såg så inbjudande ut imorse? Eventuellt regn, kanske lite uppehåll och typ 5 grader. I maj! Hallå! Men ibland får man faktiskt strunta i väderprognoserna, bara kolla ut genom fönstret och sen ge sig ut om det inte redan spöregnar. För cykelträningen behövs!

Jag mötte upp med en Estrella-pojke (Valhall) idag, Björn, i Rålis. Vi hade bestämt att köra typ 4 timmars cykling ihop. Kul med nytt sällskap! Snabbt sådant, men jag varnade att jag kunde bli långsam, då jag inte går på socker längre. Men det skulle bli intressant att se hur kroppen skulle kännas och hur jag skulle kunna köra på.
Vi körde transportsträckan ut mot Drottningholm. Skulle bli välkända Ekerö/Färingsö idag igen. Jag vågade inte chansa på nya vägar, än, haha. Väl ute vid Drottningholm startade cykelpasset. Vi körde på rätt lugnt, snackefart och körde bredvid varandra när det var lämpligt och vägarna tillät. 
Vi körde först FRA-rundan på väg ut, sen höger ut mot Färingsö vid Tappström-rondellen. Körde hela slingan där, inklusive en sväng ner till Björkvik. Jag tyckte det var ständig motvind ute på Färingsö idag, fattade aldrig riktigt varifrån det blåste. Vi slapp regnet men det kom aldrig någon sol. Kallt, men ok cykelväder. Men ingen dag för att jobba på cykelbrännan precis.
Min ben var trötta idag och jag hade lite högre puls under samma upplevda ansträngning. Det fanns liksom ingen kraft i benen, och jag vet inte riktigt om det var för att jag skippade energi och socker, eller om det kanske bara var sviter från att ha cyklat väldigt mkt på sistone?
Hursomhelst var det bara att trampa vidare, och dricka mitt goda vatten! Mums! Vi körde färingsöslingan runt, och stannade en gång så att jag kunde äta en banan. När vi sen var tillbaka vid Tappström tog vi en sväng ut mot Ekerö också, på jakt efter fikaställe.
Vi körde på en mil där på Ekerövägen utåt. Här var det mycket mer trafik än ut på Färingsö, varför jag oftast väljer höger i rondellen (mot Färingsö) när jag cyklar. Även om det inte garanterar schyssta bilister, så är det iaf färre idioter totalt! Snart kom vi ut till Rosenhill där vi tog en paus för fika.
Efter fika i kalla vårvindar körde vi sen hemåt, ekerövägen tillbaka och via rondellen tillbaka mot drottningholm. Jag hade nu lite mer kraft i benen, men det var ändå tungt idag. Men så är det, det kanske gäller att bara sluta känna efter och köra på? Det var vad jag gjorde, och jag överlevde utan socker!
Matintag under cyklingen:
– 1 banan
– 1 ostmacka
– 1 nöt/fruktboll (nötter/frön/frukt)
– Kaffe
Jag fick ihop 110km idag, på totalt ca 4h 13.
Transportsträcka ut: 10km, snitt 23km/h.
Cykelpass: 90km, snitt 27.6km/h. Puls: 136/166.
Transportsträcka hem: 10km, snitt 24km/h.

>Söndagscykling

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *