>

En ledig dag mitt i veckan kan nog spenderas på många sätt. Men jag och många andra cyklister/triathleter valde såklart att cykla idag! En helgdag, lite lugnare på vägarna, och en hyfsat varm dag lockade ut ett gäng cyklister på vägarna!
Jag mötte upp med Björn imorse för att idag testa att cykla söderut! Jag som aldrig lämnat Ekerö/Färingsö (när jag kör hemma i Sthlm), hur skulle det här gå? Med mig hade jag också min nya Garmin, en Edge 705 som har navigering direkt på karta när man är ute. Jag har investerat i en sån nu när jag ska cykla mkt själv, och har lokalsinne noll utanför Stockholm stad. Idag skulle jag testa den lite och se hur den fungerar, och vart den skulle leda mig, även om Björn såklart hade stenkoll på vägen.
Vi cyklade några kilometer bland cykelbanor och rödljus och sen satte vi igång träningen på riktigt. Här var jag redan lost. Var vi i Midsommarkransen? Eller kanske Hägersten? Ja nånstans söder om söder var det iaf. Dit vi skulle visste jag: mot Södertälje!
Vi cyklade på fina vägar idag, en del på gamla Södertäljevägen, och nån väg parallellt med den. Cyklade på i ok fart, låg mest bredvid varandra eller ibland bakom när vägen blev för smal. Men ute på de populära cykelvägarna var det riktigt fint! Böljande backar, och närhet till vatten ofta! Fint!
I början var det rätt varmt i luften, kändes lite kvavt men inte så soligt. Det är verkligen svårt att klä sig rätt just nu, när temperaturen slår flera grader hit och dit. Efter drygt 2 timmars cykling stannade vi på ett fik, också kallat Rosenhill idag (inte samma som sist dock!). Hade bara kört på vatten och laddade nu med lite fika.
När vi sen körde vidare hade det blivit rätt mkt kallare. Regnet hängde i luften och vinden var kall. Det som är det dumma med att stanna och fika, man fryser så när man börjar cykla igen! Men vi trampade på och fick väl upp värmen ok efter några km.
Vi fortsatte turen på helt ok vägar, men nu i lite mer regn. Fick väl lite mer rejält regn i max 20 min, annars var det inte så farligt! Jag var helt lost fortfarande, men såg på min Garmin att vi nu var på väg tillbaka mot Stockholm iaf. Och jag kunde ställa in vilken ort eller ställe jag ville till, och så guidade den. Men jag tyckte alla vägar såg lika ut, och jag visste mest att vi var söder om söder.
Hade inte massor med kraft i benen idag heller, men ändå en rätt ok rytm och känsla ibland. Vid ett kort stopp åt jag sen äpplet jag haft i fickan. Äpple är nog inte den mest optimala cykelmaten ändå, det tar ju sån tid att äta! Och så är det runt, skönt att ha en boll i ryggen :P
Äpplet gav mig lite energi (70 kcal) som räckte i typ…7 min? :) Men jag trampade på bra och det kändes helt ok att köra på mindre energi idag. Vi körde ju inte så snabbt, utan mer jämnt kanske.
Snart var vi sen tillbaka precis söder om tullarna, och jag skulle cykla hemåt genom stan. Då kom Fredrik cyklandes förbi, som precis var klar med sin långtur med triathlonfolket. Hakade på där för att hitta rätt väg hela vägen hem!
Det var riktigt kul att köra på nya vägar idag! Kul med lite omväxling, och roligt att köra lite punkt till punkt istället för att bara köra samma gamla slinga ute på Färingsö. Nytt är kul!
Matintag under cyklingen:
Fika (efter ca 2:20):
– 1 macka: rågbröd med ost/skinka
– 20 gr nötter
– Kaffe
Kort stopp (efter ca 4:00):
– 1 äpple
Jag fick ihop 127km idag, på totalt ca 4h 50.
Transportsträcka ut: 5km, snitt 23km/h.
Cykelpass: 112km, snitt 26.5km/h. Puls: 125/163.
Transportsträcka hem: 10km, snitt 25km/h.
>Cykling på nya vägar!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *