Rehaben har återigen intagit en viktig position i mitt träningsliv. Det har slarvats med rehabträningen sedan mars månad, och nu är det dags att ta tag i det. Det är rätt viktigt att ryggen funkar, om man ska träna de mängderna som jag gör.

Long story short så har jag nu tagit hjälp av en PT, Andreas, som är duktig på det här med ryggar, bålstabilitet och träning för att hjälpa ryggen och minska risken för diskbråck. Typ. Jag har varit på magnetröntgen och vi har sett vad jag har för problem, inte helt 100 bra i ryggen alltså.
Beslutet är taget: just nu blir det ingen löpträning. Fokus ligger på att jobba upp och rehab/styrketräna ryggen, samt att fokusera på cyklingen och simningen istället. Kanske lite vattenlöpning kommer testas också. Någon som har några bra träningsprogram för att springa i pool?
Så just nu gör jag de smarta valen, jag ställer in både Göteborgsvarvet och Stockholm Marathon, tyvärr. Löpningen funkar inte för min kropp just nu och då finns det ingen anledning att pressa på. Dessutom har jag inget att bevisa, jag har sprungit maradistansen över 10 ggr förut, jag kan springa. Men vill inte springa med kroppen som insats, att den kan paja. Mitt mål är Kalmar Järnmannen (juli) samt Challenge Barcelona (okt), det är då kroppen ska vara så hel som möjligt!
Jag har fått ett program av PT-Andreas som är kort men ska köras ofta, så mkt som möjligt. Vi ska även ses regelbundet och programmet skall efterhand ändras och utökas så att ryggen blir starkare.
Idag var en lugn vilodag för mig. Jag promenerade till jobbet som vanligt, och efter jobbet gick jag sen till SATS Odenplan. Ett av de få gymmen som hade öppet under kvällen en klämdag som denna. Jag körde den korta versionen av mitt gamla rehabprogram (stretch och styrka för rygg) samt det nya programmet jag fått av Andreas. Totalt 45 min rehabbing, och det kändes verkligen att det behövdes!
Sen blev det promenad hemåt. Jag gillar att promenera nu på våren/sommaren. Det går ändå rätt snabbt att ta sig fram inne i stan, nästan samma tid som vänta + t-bana tar, och man får en massa extra vardagsmotion. Skönt! Och att det skulle bli “för mkt” för en träningsbelastad kropp tror jag inte riktigt på. Att promenera bort slaggprodukterna från t.ex. cykelträningen är väl bara bra?
En lugn dag blev det iaf, och det behövdes, dagen mellan två längre cykelpass!
Rehab och viktigt beslut

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *