Idag var det dags för ännu ett cykelpass. Ja man får ju passa på när Stockholm visar sig från sin bästa sida med sommarvärme, sol, blå himmel och 20 grader!
Dagen började med en ny grej till frukost: ett lass Colting-pannkakor. Dessa tillagas på ägg (5st), banan (1st), jordnötssmör (2msk) och kan låta som en omelett, men smakar faktiskt pannkaka! Åt de med tinade hallon. Gott!

Frukost: colting-pannkakor

Colting-pannkakorna var en bra inledning på dagen. Jag hade nämligen fått i uppgift av coachen att köra på lite mer på cykelturerna, även om jag går låg på energi. Tipset var att tänka att jag är Colting när jag cyklar. Kör på, helt enkelt! Så jag hade en “inre-Colting” idag, och mentalt var jag stark och pigg, för Colting är väl aldrig trött? (inte i min värld iaf).
Jag mötte upp med Björn vid Norrtull idag, för vi skulle köra på ännu lite nya vägar för min del. Planen var att ta oss ut till Vaxholm, och sen åka lite båt. Toppenrunda för en solig sommardag!

Vi körde norrut på rätt lugna och fina vägar, först via Täby mot Brottby. Vi körde på och när bra vägar kom körde vi ibland lite partempo och drog upp farten. Mest låg vi dock bredvid och slet lika mkt i vinden, men ibland låg jag lite på rulle.

Så jag skulle alltså köra på lite hårdare idag, och se vad som hände även om jag inte fyllde på med så mkt energi, och framför allt inget socker. Jag vågade köra på en del, fick upp intensitet och puls, men det kändes faktiskt väldigt bra. Klart benen blev tunga ibland, men ibland fick jag till det och hade rätt bra flyt. Jag låg en del i tempobågen idag med, bra att vänja sig vid det. (Körde fortfarande på gamla cykeln, nya blir nästa vecka och framåt!).

Vi stannade för fika i Vaxholm, där det var fullt liv med sommarkänsla och “turister”. Väldigt fint, och det kändes verkligen sommar. Kan vi ha det såhär nu resten av året fram till oktober? :)

Fika blev: halv fralla (åt ej toppen) med extra ost/skinka, kaffe.
1 äpple.

Efter fikan tog vi sen båt över till nästa ö. Och direkt av båten och sen körde vi partempo över den ön (ca 5km) för att sen hinna med nästa båt över till nästa ö (fastland?). Efter andra båten körde vi på, och jag fick till en riktigt bra känsla sen sista 4 milen in mot stan! Tryckte på en del, lät pulsen gå upp, bara trampade vidare och tänkte positiva tankar. Jag är stark!

Det var ett riktigt roligt pass idag! Kul att känna att det går att öka lite, och att kroppen fixar det! Vi låg väldigt ofta över 30km/h, men vissa brantare backar där jag körde i 10km/h sänkte snittet ;) Det var rätt kuperat idag, men en bra blandning. Otroligt fina vägar dock, rundan rekommenderas!

Matintag under cyklingen:

Endast fikan (se ovan, efter ca 2:30):
Jag fick ihop 126km idag, på totalt ca 4h 10.
Transportsträcka ut: 7km, snitt 24km/h.
Cykelpass: 110km, snitt 30km/h. Puls: 142/168.
Transportsträcka hem: 9km, snitt 23km/h.

Mellanmål (hemma efter cyklingen): 1 äpple, 2 msk jordnötssmör (glömde ta bild! ojoj)

Middag: Rostas, potatis, bea, tomatsallad

Det var dagens äventyr, samt matintag (ca 2400kcal).
Så, får höra nu: Vad tycker ni om min mat?  Gott va? :)

Cykling igen! (samt bild-matdagbok)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *