>

Idag blev en liknande dag som igår, fast ändå inte. Liknande träning men annan känsla. Imorse var det simträning med gänget (för IDAG är det tisdag!) och på passet stod det idag att det var passande att ta med våtdräkten, då vi skulle simma långt. Och så kan det ju vara bra att öva lite med våtdräkten.
Kul, tänkte jag, då simmar man ju lite snabbare! Och lättare! Men nja, det funkade inte så för mig idag. Satan vilket jäkla pass det blev idag. Inget kul alls. Uppvärmningen var ju först att få på sig våtdräkten, och sen hoppade vi i poolen och man hoppades att det nu skulle kännas bra. Med våtdräkt flyter man ju iaf. Men min våtdräkt kändes inget bra idag. Blä.
Redan under den korta insimningen kändes det jobbigt. Det var tungt, tungt, tungt. Jag kunde typ inte röra mig och kunde inte simma såsom jag brukar. Fick känslan av att är det så här tungt jag har simmat i Kalmar?? Herregud.
Aja, jag bet ihop och simmade på, kände ofta för att slänga av våtdräkten men betade på med passet. Hamnade dock längst bak i vår fulla bana, och tog mig framåt som om jag bogserade ett gäng vikter bakom mig. Tog små pauser ibland och försökte dra till den, men det hjälpte knappast heller. Blev en besvikelse idag, simmade ju långsammare idag med våtdräkt än igår utan! Grr.
Här kommer passet vi körde iaf:
INSIM 100.
10×50. kort vila. Udda: 3/5-takt. Jämna: 5/7-takt.

Serie A1: 6×200 tröskelfart @ 4:30
Serie A2: 10×100 tröskelfart @ 2:00 (kortade ner från 18)

8×25 nedjoggning @ 30.

Totalt: 3000m, 1h 23 min.

Jag i min dumma våtdräkt!
Ikväll var jag på gymmet igen och körde lite egen träning. Började medspinningintervaller. Körde på en spinningcykel och lyssnade på peppande musik. Hade programmet klart för mig så det var bara att köra.
Jag började med 10 min uppvärmning med hög kadens och bra driv. Sen satte jag igång med ett gäng intervaller, körde 30st x (30sek hårt, 30 sek vila). Det var faktiskt riktigt roligt att köra! Jag höll koll på klockan, och var motiverad och bara körde på! Den bra musiken i Ipoden hjälpte den med! Efter 30 intervaller körde jag sen 5 min nedvarvning, så totalt 45 min blev passet.
Bytte sen om till ett torrt linne (svettades massor under detta korta pass) och tog mig sen ut i gymet för lite styrka. Körde ett kort men hårt styrkepass med 4 övningar: chins, rodd, bänkpress och benpress. Kort och bra, kul att testa nåt nytt och det kändes bra i kroppen!
Så var ännu en bra träningsdag slut. Nu redan dags att sova. Igen. Vad kan det blir för träning imorgon tro? Nån mer som fastnat för simning och cykling? Dags att mynta begreppet: Aqua-velo-thlon!
>Simning, spinningintervaller och styrka

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *