>

Imorse var det tredje dan på raken som jag stod och köade kl.06.27 för att släppas in på eriksdalsbadet. Ännu lite träning i poolen, men idag skulle det testas på lite nya grejer! Nämligen vattenlöpning, eller Pool Running kanske låter lite coolare.
Jag mötte upp med ultraräven och vattenlöpningsproffset Carina för att köra första passet ihop. Jag har inte testat att springa i poolen innan, brukar mest simma i vatten, men vattenlöpning ska vara bra alternativträning när man av någon anledning inte kan springa (på marken). Vid Carinas sida fick jag massor med tips och idéer för upplägg av dessa pass.
Vi hyrde flytbälten på badet, som man hade runt midjan för att flyta lite och slippa jobba frenetiskt för att ens hålla sig vid ytan. Sen var det bara att hoppa i poolen och börja jogga!
Det kändes lite ovant först, det var armar man skulle jobba med, och benen skulle mest gå upp och ner, inte så mkt fram egentligen. Men man rörde sig sakta, sakta framåt!
Först körde vi uppvärmning i 10 min där Carina berättade om olika övningar och tekniker. Sen körde jag korta intervaller: 4 set med 5×15 sek, vila 15, och sen 45 sek vila mellan seten.
Det var jobbigare än vad det låter, och jag fick upp pulsen lite på intervallerna! Körde sen lite “vanligt” fram och tillbaka i lite mer mellantempo.  Sen avslutade jag med samma intervallserie som ovan igen.
Höll på i 63 min och hade pulssnitt: 106. Lite missvisande då jag kom upp i 130-150 under intervallerna (mest under första serien) men när vi ibland vilade lite vid kanten sjönk den ner rätt snabbt till 59. (Tar ju noll kraft att flyta!)
Tiden gick rätt fort och vi hade kul i poolen. Jag som trodde vattenlöpning var lite långtråkigt. Men helt ok tyckte jag nu! Kan nog bli ett och annat pass av Pool Running framöver!
Ikväll var jag på gymmet (igen!). Jag bokade in mig på en bra spinningklass idag, körde Andreas Giro d’Italia (75 min) pass på SATS Hötorget. Det var bara knappt halvfullt i salen, men jag kände mig rätt peppad ändå. Såg fram emot bra spinning!
Det var riktigt bra upplägg idag, var fokus på kadenser istället för just på tid. På planeringen av passet som visas på en overhead på väggen, visades banprofilen och nu då kadens istället för tidsintervaller. Men när vi körde fick vi ändå reda på tid för just den kadensen, men det blev helt enkelt ett annat mentalt fokus.
Efter uppvärmningen var det sen att försöka jobba med rätt kadens. Bra musik som var lätt att följa hjälpte ju mycket. I början var det några olika partier med snabb (hög) kadens, och sen följde en längre “tung” backe, lägre kadens och växlande stå/sitta.
Jag körde på rätt så bra idag tyckte jag, kroppen svarade bra och jag hade mkt att ge. Fick upp pulsen men kände mig inte helt slut, pallar med mer träning nu helt enkelt! Roligt att känna sig lite i form iaf! Kul och annorlunda pass, och grymt bra stämning som vanligt! Blev 75 min spinning, puls (medel/max): 141/174.
Ännu en bra träningsdag! Kör du/har du kört Pool Running som komplement? Tipsa mig gärna om mer upplägg!
>Vattenlöpning samt spinning

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *