>

Jag försov mig fett imorse alltså. Varför går jag inte upp när jag tycker att alarmet ringer så högt och jobbigt? Klockan var ca 5 min innan jag brukar gå hemifrån till simträningen när jag stängde av klockan. 05.47 och ett riktigt bra svepskäl att lägga sig igen och ta sovmorgon. Men så kom hardcore-Karin fram och sa “Nehe, här ska det tränas, vila får du göra i helgen!“. Och så var det med det.
Har nog aldrig mixat min frukostdrink, slängt i mig ett micrat ägg, på med kläder och packat väskan så fort som i morse. Alltid blir man bra på nåt! Halvjoggade bort till t-banan och hann precis med rätt tåg. Satt sen som en trött zombie där och åkte till e-badet.
Såg tydligen väldigt trött ut innan jag ramlade i poolen, men ja jag VAR trött. Man blir trött av att träna – jobba – träna – sova (lite), och repeat. Men nu var det bara ett pass idag, och jag var ju här!
Passet idag var också “våtdräktspass”, men jag vägrade att ha min våtdräkt på. Jag simmade hellre utan. Skönt! Men det var ett lite mastodontpass idag, och med mkt simning redan i veckan, så fick jag ta det som det gick. Kroppen var lite seg helt enkelt.
Började med kort insim och körde sen igång med lugna 50:or. Jag var trött och grinig och blev arg på dem i min bana som inte förstod sig på “lugn” och “vila 10”. De blev stressigt, jag simmade på, och blev väl lite vänligare inställd efter varje längd jag simmade. Träning är bra för att släppa på frustrationerna!
Sen körde vi hårda set, och ja det blev inte så jättehårt. Jag matade mest på i min fart och försökte öka, men var mest glad om jag lyckades räkna rätt antal längder. Sen att de hårda partierna blev längre och längre, det var lite tufft mentalt.Jag simmade på ok, men kände av i axlar/rygg/armar att jag var lite trött.
De flesta i banan droppade av allt eftersom passet gick och jag visste inte riktigt heller hur mkt jag skulle köra, men Micke sa “ja jag stannar kvar med Karin och kör sista också“, ja så då fick jag väl också stanna, haha. Men det var bra, det är så mkt lättare att simma tillsammans, att ha några fötter att följa och att känna att man peppar varandra. Vi tog oss igenom hela sista 800-ingen också, men kortade sen ner antalet lugna 50:or på slutet. Klockan hade ju gått och ja man måste ju till jobbet också nån gång!
Här var dagens pass:
100 uppvärmning.
8×50 lugnt. 10 vila. Andningsövning.
200 hårt. Negativ split med 5-10 sekunder.
8×50 lugnt. 10 vila. Andningsövning.
400 hårt. Negativ split med 5-10 sekunder.
8×50 lugnt. 10 vila. Andningsövning.
600 hårt. Negativ split med 5-10 sekunder.
8×50 lugnt. 10 vila. Andningsövning.
800 hårt. Negativ split med 5-10 sekunder.
4×50 lugnt. 10 vila. Andningsövning. (Kortade ner från 8)
Totalt: 3900m, 1h 31 min.
Trött, trött. Sover gott på min spikmatta. Snart dags för mer sömn!
Ikväll var det istället återhämtning som gällde. Jag var hos min idrottsmassör Karin för min varannanveckas-tid. Hon gick på rygg, nacke, armar och rumpa en del och det var nödvändigt! Var rätt stel på vissa ställen, men det släppte bra och nu är jag mer uppfluffad! Skönt! En lugn vilokväll. Och i helgen blir det mera vila. Träna smart: vila efter hård träning. Får se om det ger några resultat.
>Morgon(trött)simning och massage

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *