>

Nu är det helg – cykelhelg! Ja det är ju bara 3 helger kvar sen är det dags att cyklaVätternrundan. Så samla-mil-tävlingen är ju igång! (Märks tydligt på cykelvänliga Mälaröarna. Efter VR är det bara triathleterna kvar ;) )
Igår cyklade jag på Färingsö. Idag cyklade jag på Färingsö. Lite mer cyklister ute idag dock, än en fredagkväll. Man har de flesta träningsstråk för sig själv när det är fredagkväll, märkligt!
Jag har cyklat båda dagarna på min nya cykel (en Avelo Trifect) – äntligen! Nu är den inställd mer korrekt, och jag kan cykla, cykla, cykla och försöka vänja mig vid den också! Samma cykel båda dagarna, men olika sällskap. Ja för även om jag kan cykla själv så är det ju så mkt roligare att cykla tillsammans!
Fredag
Igår eftermiddag mötte jag upp med Björn och cyklade ut från stan innan det blev för mycket trafikrusning. Tog transportsträcka ut till Drottningholm som vanligt, och där satte jag igång träningsklockan på riktigt. Vi körde min vanliga runda där: FRA-slingan, och sen ut till Tappström, höger i rondellen ut till Färingsö och så slingan runt där. Ja och så ett varv ner till Björkvik också på den fina intervallvägen.
Det var en skön runda, vi körde på rätt lugnt men fick ändå ett rätt ok snitt. Kroppen var pigg, cykeln svarade otroligt bra när jag trampade på, men pulsen höll sig låg och tröttheten kom mer för att jag var ovan vid cykeln. Men det blir bättre med fler mil! Det blev att öva på sko-pedal-klick, hur växlarna hängde ihop, samt vänja in baken med ny sadel.
Det kändes lite “ovant” att cykla ändå, det är helt sjukt egentligen. Bara för att jag haft en vilohelg och inte cyklat på en helg, så känns det som man glömt hur man gör och att formen är bortblåst. Så kan det väl ändå inte vara? Hmm, det gäller bara att hålla i träningen nu framöver!
Vi fick allt väder man kan tänka sig igår. Det var först soligt och varmt, och det kändes onödigt att ha armvärmarna på (körde med kortbyxor igår), sen på väg ut så lite fint sommaregn, som sen blev till ösregn och sist hagelskur. Men som tur var så regnade det inte hela turen iaf, men jag var rätt kall när jag kom hem sen. Brr!!
Matintag under cyklingen:
Vatten
Jag fick ihop 94km idag, på totalt ca 3h 22.
Transportsträcka ut: 10km, snitt 24km/h.
Cykelpass: 74km, snitt 29.2km/h. Puls: -.
Transportsträcka hem: 10km, snitt 23km/h.
Lördag
Idag cyklade jag med Helena. Vi skulle köra en testa-nya-cyklarna-tur tillsammans. Våra cyklar blev genast kompisar, svarta och snygga, och vi cyklade på rätt lugnt och fint idag! Lite kallare idag dock, så jag klädde på mig mer. Lite regn fick vi också idag, samt en massa blåst. Bra träning!
Vi körde samma runda som jag körde igårkväll, men med tillägget att vi fastnade på björkvik-rundan och tog den 3 gånger fram och tillbaka. Riktigt fin väg det där, och väldigt bilfri. Det blåste dock rätt mkt där, och det märkte man på tempot. Vi körde på i egen fart och väntade in efter varje “intervall” på ca 10km. Jag trampade på och låg i tempobågen, rätt lugn intensitet men det kändes väldigt bra i benen. Snittade ut 35-40km/h och tillbaka ca 30km/h. Så visst blåste det lite ;)
Sen fortsatte vi loopen runt och nöjde oss med det och cyklade hemåt. Ännu ett bra pass och fler mil på nya cykeln. Det gäller att vänja sig vid tempoställningen, vänja rygg och nacken. Men det känns helt ok, det är bara att cykla på. Ju fler mil desto bättre, och varje mil räknas!
Har man nu en “snygg” cykel är det viktigt att hålla den ren. Det måste både jag och Helena lära oss. Efter turen i allt regn idag såg både vi och cyklarna ut som lerhögar. Så cykeln fick följa med in i duschen hemma sen. Den ska ju vara glänsande svart och fin till nästa tur! (viktigt!)
Matintag under cyklingen:
Vatten, 1 äpple
Jag fick ihop 114km idag, på totalt ca 4h 15.
Transportsträcka ut: 9km, snitt 22km/h.
Cykelpass: 95km, snitt 28.2km/h. Puls: -.
Transportsträcka hem: 10km, snitt 22km/h.
Jag har nu samlat ihop 270 mil cykling so far. Ska du också köra VR? Hur många mil vill du ha i benen innan loppet?


>Cykling på Färingsö x 2

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *