>

Efter helgen hemmacykelläger fick det bli lite lugnare idag. Sovmorgon imorse var skönt, och nödvändigt! Ikväll efter jobbet blev det dock lite rörelse. Jag hade bestämt att ta mig till gymmet för att köra mina styrke-rehabövningar där.
När jag väl var på plats och bytt om så kände jag för att träna lite annat också. Nu när jag inte springer så lyssnar jag ju aldrig på musik när jag tränar. Varken på simning eller cyklingen ju. Så idag ville jag svettas lite och bli peppad av musiken på min ipod. Jag ville lyssna på musik helt enkelt.
Så jag bestämde mig för att testa lite rodd som uppvärmning. Just för att få igång kroppen lite, svettas, och känna att jag “tränar”. På nåt (dumt) vis så känns ju inte rehaben/styrkan som träning. Är det kanske därför det är så svårt att motivera sig till den?
Så jag körde roddmaskin för första gången på evigheter! Jag körde ju en del intervallträning på rodd i vintras och det var riktigt roligt. Nu körde jag bara lite “mellan”-fart. Det kändes lite ovant i början, benen gjorde sig till känna och jag tänkte på att få till bra teknik. Inte bara dra med armar, utan verkligen jobba med benen.
Jag rodde på, lyssnade på min musik och njöt. Det var kul att träna, och det kändes bra i kroppen. Rodde på där i 15 min, snittade på 2.11/500m och det kändes riktigt lugnt. Rolig uppvärmning!
Sen gick jag bort till stretch/rehabhörnan och satte igång med mina funktionell-styrke-övningar som jag fått av PT-Andreas. Övningar för inre magmuskulaturen, och kärnan av kroppen. Körde på där, betade av alla övningar och körde flera set med plankan och svank-böj-ryggen-övning. Blev även en del övningar på boll. Avslutade sen med stretch för höftböjare och rumpa. Totalt 35 min lugn träning, men ack så nödvändig. Ska klämma in den fler gånger. Ofta är viktigt!
>Rodd och funktionell styrka

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *