>

Det har varit en lång dag idag. Men jag är väldigt nöjd och lycklig. Träningsläger är livet och här trivs jag bra! Dessutom när lägret är i Kalmar och det är strålande sol och minnena från Kalmar Triathlon kommer tillbaka, ja då kan det inte bli bättre!
Jag är på Ted Ås träningsläger med Sofie och Lisa, och vi har hur kul som helst. Tränat hela dagen, varit på studiebesök hos Vitargo och sen har jag lekt testperson för kompressionsstrumpor. Och allt i gott sällskap: trevliga ledare och roliga deltagare. Och alla har vi samma mål: att ta oss igenom Kalmar Triathlon på ett så roligt och snabbt sätt som möjligt. Många kommer att köra sitt första Kalmar iår, och vissa ser det som rehab från andra sporter medans andra kämpar för att hinna in inom maxtiden. Hur som helst kommer den 31 juli att bli en speciell dag. Dagen då Kalmar Triathlon går brukar bli årets bästa dag.
Vi startade resan från Stockholm vid 5-tiden imorse, och körde söderut mot Kalmar på rätt bilfria vägar. Volvo V70:n svalde 3 cyklar utan problem, det var bara att disassembly dem litegranna. Och vi fick med oss alla hjulen som tur var!
Dagens första pass väl framme i Kalmar var cykling. Vi cyklade påden riktiga kalmar-banan. Först körde vi väldigt lugnt ut i en stor social klunga ut genom hela banan bort till den stora rondellen där vägen till flygrakan startar. Där stannade vi kort för en genomgång av dagens intervaller. Vi skulle sen köra ironmanintervaller (som jag beskriver i filmen i inlägget nedan).
4x15min i tänkt IM-ansträngning. Inte maxande, utan ett jämnt bra malande i lagom ansträngande känsla, där man kan ligga länge. Mellan varje intervall var det 5 min rullvila. Vi körde där på den fina cykelvägen från rondellen ut til lflygrakan och tillbaka. Jag körde ju såklart på min nya fina cykel (Avelo Trifect) och nu börjar jag älska den! Oj, vad den var bra idag. Det var nästan så att den levererats med en cancellara-motor, för den rullar så bra och rullvilan gick i ca 30 utan ansträngning.
Intervallerna kändes riktigt bra. Jag låg i tempobågen och var koncentrerad och trampade på bra. Inget jättejobbigt, men lite lagom puls sådär.
Hastighet och puls under intervallerna:
1. 34.1km/h, 149/162
2. 34.3km/h, 148/158
3. 33.7km/h, 149/163
4. 34.8km/h, 151/159
Det kändes som sagt riktigt bra och det var väldigt roligt att köra! Kändes kontrollerat och bra. Det blåste lite olika där ute på banan, eftersom vi körde fram och tillbaka, men jag fick iaf rätt jämna intervaller intensitetsmässigt. Sen när vi var klara körde vi lugnt i klunga tillbaka in till Kalmar. Totalt fick vi ihop drygt 81km på 2h 50min.
Sen bestod dagen av att äta (man var rätt hungrig efter cyklingen, jag åt ett äpple i nån paus där), och efter käket blev det en promenad genom stan bort till Vitargo. Lite mer strosande på stan och lite vila på det och sen var det dags för dagens andra pass: löpning.
Jag har ju haft en paus från löpningen ett tag nu, och är ju därför också som jag skippar Stockholm Marathon. Men idag ville jag testa att springa litegrann iaf, och känna efter hur rygg och kropp kändes. Så jag hakade på, på löppasset. Hade lånat ett par kompressionsstrumpor för att leka testperson, och klädde mig matchande i vit pro cool tröja och elite running jacket (båda från Craft). Jag och Sofie vet trenderna för 2010. Svart är så ute.
Löppasset bestod i lite lugn uppjogg samt sightseeing av simbanan från utsiktspunkten vid kattrumpan. Vi joggade på i lugnt tempo och kom igång. Sen tog vi oss bort till en del av cykelbanan som är också en del av löparbanan för Kalmar Triathlon.
Vi körde en massa bra löpskolningsövningar som Ted visade. Det blev 2 hela set med 6st övningar. Det kändes ordentligt och var nog väldigt bra. Jobba på bålstyrkan, ha stabilitet i kroppen inför löpningen, och mjuka upp och aktivera musklerna.Efter 25 min löpskolning körde vi sen lite intervaller.
Vi mätte upp 300m, och sen körde vi 6st intervaller. 2x(Fart 1-2-3). Jag tog det väldigt lugnt och ville inte påfresta kroppen och ryggen för mycket, så jag joggade mest på där fram och tillbaka. Blev ca 30 sek vila emellan varje intervall, och fick till ungefär detta tempot: 05.15, 04.56, 04.43, 05.16, 05.03, 04.23. Sen var passet slut och alla hungriga igen. Vi joggade lugnt bort mot hotellet. 
Dusch (igen) och middag, sen följt av information från Kalmar Triathlon. De gick igenom alla ändringar de gjort inför årets tävling. En massa förbättringar, både under tävlingen (ny rekvisita, utbildad personal, funktionärer osv) samt nu före, som ny hemsida och bättre organistion. De satsar på att bli en mer professionell tävling helt enkelt. Och det behövs ju såsom de växer. Redan över 600 anmälda!
Sådär, det var dagens äventyr. Hann med rätt mycket på en dag. Och det var otroligt roligt. Tänk vad kul man kan ha en sommarhelg i Kalmar med underbara människor!
>Kalmar Triathlon Camp dag 1 – del 3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *