>

Lördagen under Ted Ås triathlonläger var verkligen intensiv. Fullt ös hela dagen, men det var en grymt bra dag! Såna dagar vill jag också lyckas med hemma när man kör träningsdag, men det är svårt att motivera sig till allt! Men med lite glada människor runt en så hakar man ju på, lite sportande och sen mat. Och så på det igen!
Vi började med att gå upp 06.50 en tidig lördagmorgon och sen traskade vi tillsimträningen i en simhall där i Kalmar. Vi körde ett 2h simpass med Ted och Niklas på kanten som coachade och visade hur det skulle gå till. Vi hade en 25a, och var uppdelade i olika banor. Så mkt plats och sen var det bara att öva teknik och simma på.
Många bra teknikövningar och genomgång av vad man skulle tänka på: använd latsen inte bara armar vid draget, viktigt med rotationen, jag fick tips än en gång om mitt huvud (lyft lite!). Vi gjorde en massa flytövningar, på sidan, hajen, tretagsglid osv. Bra genomgång och lite aha-upplevelser. Så är det fortfarande med simningen för mig, det är så mycket att hålla reda på och komma ihåg!
Vi blandade även tekniken med lite fart-set. Körde set med 3x(50 5-takt, 100 A2+ (lite mellanhårt), 150 varannan 25a hårt, varannan lugn), och även 4x(2×50 hårt, 1×50 lugnt med bara 5 sek vila emellan varje). Fick upp pulsen lite där och det var kul att köra lite olika farter!
Efter simning var vi sen tillbaka på hotellet och åt frukost i solen. Var väldigt skönt. Lite trötta var vi nog ändå. Knäpptyst och alla tryckte i sig mat, sen efter ett litet tag blev det mer liv i luckan igen. Humöret tillbaka på topp!
Sen var det dags att byta om och leta reda på cykeln. Cykling stod på schemat! Solen sken och det var helt underbart. Solskenscyklister är vi väl allihopa, det är så mkt roligare att köra då!
Vi började med att cykla iväg allihopa och rullade lugnt genom hela löparbanan för Kalmar Triathlon. Den går på cykelbanor och genom lite skog och förbi villaområden. Jag har inte varit där förutom på tävlingen, så det kändes lite märkligt faktiskt. Många minnen som finns förknippade med de vägarna. Och att den faktiskt är 7km ut har jag inte riktigt reflekterat över innan, när man springer på tävlingsdagen så bryter man ner den i pyttesmå delar, mest för att orka mentalt antar jag. Bara till den svängen, här kommer detta huset, och här är en vätskestation, osv.
När vi var framme vid vändpunkten delade vi sen in oss i två olika grupper, i olika farter. Vi i den snabbare gruppen körde med Ted och den andra med Niklas. Sen rullade vi lugnt tillbaka en del av löparbanan igen, innan vi sen började cykla på riktigt.

Vi körde i en liten lagom klunga ut på Kalmar-Tri-cykelbanan. Alltså ut mot Lindsdahl och mot stora rondellen till. Vi körde på i lite högre tempo än igår, annars var det bara att trampa på och växla där framme efter några minuter. Vi skulle köra i klunga under dagen men också klämma in 3st 10min ironmanintervaller igen, precis som igår. Alltså köra på i den fart man planerar under ironman, med bra tryck och koncentrerat, ligga i tempobågen hela tiden.

Efter rondellen när vi kom ut på vägen mot flygrakan började vi med första intervallen. Alla körde på och vi bara flög iväg, hela bunten! De två som passerat mig dagen innan försvann iväg, men sen när fler började köra om precis i början blev jag taggad. Jag skulle inte släppa förbi nån! Så jag tryckte på ordentligt, fick upp pulsen och intensiteten lite högre än gårdagen, och bara trampade på! Jagade och jagade och ju längre tid som gick desto fler passerade jag. Kom i “mål” som 3a, såsom jag tyckte var ok. Snittet låg länge över 41 i början, men landade på 39.5km/h på den intervaller. Så lite medvind hade vi nog! haha.
Sen samlade vi ihop gänget, svängde av på en väg innan vi nått vändpunkten och hittade superfina vägar att köra på. Vi rullade på i klungan ett tag till innan vi sen körde intervall nr 2. Igen kämpade alla som galningar för att plocka positioner. Jag ville fortfarande ha 3djeplatsen så kämpade på där och lyckades i slutet igen ta min plats! Snittade 37.5 på denna.
Sen började jag känna av värmen. Mitt vatten (hade bara en flaska) var nu slut och jag började få lite huvudvärk. Men det var bara att köra på och genomföra ändå. Jag hoppades ändå att vi skulle köra sista intervallen och ha den överstökad. Men vi körde på i klungan och rullade på rätt ok. Men jag blev segare och kanske lite grinig? Ovanligt, haha. Men jag kör ju på vatten så då blir man lite knas i bollen.
Men efter ett tag så hittade vi en ICA i nån liten by nånstans i småland, så där stannade vi och fyllde på med vätska. Jag halsade en 1,5liters lyxvatten (ramlösa) och fyllde på min vattenflaska. Lite jordnötter på det och sen skulle jag vara ok igen, tänkte jag.
Men segheten släppte inte riktigt och strax efter att vi kört vidare så satte vi igång med den sista intervallen. Det var lite slingrig väg, och lite ojämn med bulor, så det blev lite ryckigt. Igen fick jag kämpa för att hålla min plats, men blev nu omkörd på slutet av 2, så fick nöja mig med en 5eplats på sista. Snittade här knappt 34km/h.
Sen rullade vi vidare i klunga igen, innan vi körde nya intervaller. Nu styrkeintervaller, där man lassar på den tyngsta växeln man har och kör på den, vare sig det är uppför eller nerför eller platt. Det kan bli rätt tungt kan jag säga! Vi körde 2×4 min med 1 min rullvila mellan varje. Segade på med långsam kadens och bara försökte tänka på rundtramp och teknik. De fyra minutrarna gick rätt snabbt ändå.
Sen samlade vi ihop oss igen och körde klungkörning sista biten hemåt. Lyckades också möta upp den andra klungan mitt ute i nowhere, de bara dök upp! Så sen hade vi följe hemåt, men sista biten in mot Kalmar blev på lite cykelvägar och lite lugnare körning alltså. Men det var så skönt att vara hemma sen igen, jag var rätt trött av värmen och alla intervaller!
Totalt blev det ca 11 mils cykling.
Intervallerna; tempo/puls:
IM-intervaller: 3x10min:
– 39.5km/h, 157/164
– 37.5km/h, 158/168
– 33.7km/h, 149/161
Styrkeintervaller: 2×4 min:
– 28.4km/h, 136/145
– 33.0km/h, 135/141
Efter cyklingen ramlade man in i duschen och var sen som en zombie igen tills man fått i sig mat. Gott med mat igen! Nu var det tid att slappa och det gjorde vi medans vi lyssnade på Ted och Niklas som gick igenom hela tävlingsdagsproceduren: allt från hur man gör på morgonen tills man kommer i mål på kvällen. Bra genomgång av alla viktiga delar, allt från hur man placerar prylarna i rätt ordning till hur man simmar snabbare än våtdräktssnöret! Och hur man kommer på cykeln utan att tappa alla flaskor! Ja en massa bra matnyttig information, som är bra för förstagångare, men även intressant för oss som gjort en IM innan.

Ted demonstrerar redo för start
Nu var man rätt nöjd med dagen egentligen. Och hade man varit hemma hade man lätt fastnat i soffan. Men nu var det löpning på schemat! Kvällslöpning ute på Kalmar-Tri-löparbanan. Vi åkte bil ut till huset där Ted bor när han kör Kalmar, där han hejar hela kvällen på alla som fortfarande håller på ute på banan (typ mig). Där startade vi vårt kvällspass.
Först joggade vi lugnt bort mot en fotbollsplan där vi sen körde ett set med löpskolningsövningarna från gårdagen. De övningarna är riktigt bra för att få stabilitet i kroppen och aktivera rätt muskler inför löpningen. Kändes bra! Sen joggade vi vidare som uppvärmning bort längs med banan (mot Kalmar till). Sen var det dags att köra intervaller – igen! Vi körde 8min IM-fart + 3 min hårt, 1 min joggvila och sen 4 min IM-fart + 3 min hårt. Tanken är att man ska vänja sig vid IM-farten och sen efter den hårda tycka att IM-farten är rätt lugn och behaglig. Sen är det visst bra att köra intervaller som är lite progressiva med, att man ökar på i slutet. Får ett bättre löpsteg med uppvärmd, stegrande löpning än om man bara rusar iväg direkt.
Så vi sprang på där, jag körde med Sofie och en till. Vi sprang och snackade under IM-farten och sen under det “hårda” ökade jag lite, men inte max på något vis. Jag ville fortfarande ta det lugnt med tanke på att jag egentligen inte springer ;)

Men det kändes väldigt bra. IM-farten körde jga på ca 5:30-5:45 och hårda på 4:30-4:45. När vi var klara hade vi precis vänt ute vid vändpunkten och joggade sen lugnt tillbaka till platsen där vi börjat. Mötte upp med Ted och alla de andra snabba som fångade upp och och joggade tillsammans tillbaka. Riktigt skönt pass och tiden bara flög iväg! En timmes löpning och så enkelt var det!

Blev alltså en riktigt bra träningsdag. Blev sen mat igen (såklart). Mat och sportande, det är toppen! Och roliga, galna triathleter, ännu bättre!
Ett stort tack till mitt mediateam the-Lantto-sisters som följde med och tränade för att ta en massa snygga bilder under passen! ;)
>Kalmar Triathlon Camp dag 2 – forts

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *