>

Jag tog en vilodag igår måndag för jag tyckte det passade sig bra efter helgen. Det är bra att få till rutinen att börja veckan lugnt för att avsluta med mastodontträningshelger! Sen vila, och sen på det igen!
Idag började jag mjukt igen med lite simning. Var uppe tidigt (efter för lite sömn som vanligt) och åkte iväg till Eriksdalsbadet. Det var faktiskt inte så trångt i poolen idag, kanske för att det inte var strålande sol?
Poolen var väldigt lagom sval/varm iaf och det känns ok efter 50m, om man frös innan är man uppvärmd då. Idag hade jag tagit med fenor, för jag hade sett att det var ett rätt långt pass på schemat. Hur skulle man hinna med det annars om man simmar i min fart? Så jag tog med de hjälpmedel jag hade :)
Vi körde truckarfartspass, alltså en fart där man kan ligga och mala på länge, länge. Långa set uppblandat med många men kortare lite hårdare delar. Efter två set (långt + korta hårdare) satte jag sen på fenorna och körde med dem. Oj vilken skillnad, det känns verkligen som att surfa på vattnet när jag simmar med fenorna. Låg nästan (bara nästan) efter de supersnabba killarna som höll till i vår långsammare bana idag.
Jag försökte ändå att tänka på teknik, men det är lite mkt nu tycker jag. Ibland är det svårt att veta vad man ska fokusera på. Jag tänkte iaf huvud idag, och lite på catch och draget. Hoppas jag fick till det lite! Men att simma kan väl ändå bara vara bra, simma mer och då måste det väl ge nånting? Hoppas det, jag vill kapa några minuter på Kalmar Triathlon iår ju!
Här kommer dagens simpass (var dock lite längre, men idag fick jag korta av det):
INSIM 200.

400 truckarfart
10×50 (jämn fart)
600 truckarfart   (körde med fenor härifrån och framåt)
14×50 (en lugn en hård)
800 truckarfart
Vila 10-20 mellan korta intervaller. Max 1:00 mellan långa.

100 avbad.
TOTALT 3300m, 1h 10 min.

Fiskstim eller triathletstim? Kalmar 2009
>Simtruckarpass en tidig morgon

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *