>

Idag fick jag till en riktigt bra träningsdag. Jag är sjukt nöjd men också sjukt trött känner jag. Det är lite farligt att slappna av! ;)
Simning
Dagen började i ute-poolen på eriksdalsbadet. Vi var ett litet gäng tappra simmare där och körde passet ihop. Det var VO2max-trappa som gällde, och det var bara att hålla koll på längderna och simma på! Jag körde med Karin, Lena och Sanna, och vi höll ihop bra och peppade varandra i pauserna.
Solen höll sig bakom molnen, men efter passet såg jag att jag faktiskt börjar lägga till med en simbränna nu också! Inte bara cykelbränna alltså. Jag börjar bli lite brun nu, men bara på vissa ställen, haha.
Simningen kändes rätt ok idag, fortfarande fokus på teknik, och jag försökte simma på, men har ingen aning om vilka tider jag gjorde. Kollade mest på pulsen och såg att jag kom upp i 140-150bpm när jag körde max-seten.
Här kommer passet:
100 uppvärmning.
6×50 teknik (1:25enarm+25ss, 2: 25andraarmen+25ss, 3: 25 3TG+25ss)

(50 max – 100 max – 150 max – 200 max – 150 max – 100 max – 50 max) med 100 lugnt mellan varje distans. Vila 15-30 mellan.

4×150 Lugnt (Här körde jag med fenor).

Totalt: 2400m, 60 min.

Cykling
Ikväll var första gången jag testade cykling med Hofvet från Brostugan ut på Färingsö. Var lite vågad och valde Snabba gruppen. Bara killar, många med snabba, lätta cyklar med högprofilshjul, och så jag då med min gamla linjehoj.
De berättade att vi skulle köra belgisk kedja hela vägen ut och jag fick frågan om jag hade kört i klunga förut, haha. När man kör belgisk kedja kör man som tvåparsklunga men man roterar hela tiden, så så fort man kommer fram kommer nästa förbi en och går om (istället för att ligga framme och dra någon minut). Eftersom man roterar så kan man få upp farten ordentligt, då man inte behöver ta vinden så länge.

Körde på i klungan och jag fick slita för att ens ligga med. De var duktiga på klungkörning men jäkligt starka så ibland bara ökade de farten och jag fick kämpa, kämpa! Efter en halvtimma fick nån dock punka så då fick vi en kort paus. Sen körde vi vidare ut mot Färingsö.

Vi körde slingan ute vid Färingsö, och delade upp det så att ibland blev dettempokörningar, både med mindre klungor, och ibland som ett litet lagtempo. Jag tappade dock klungan vid dessa tillfällen efter ett tag, och fick då ligga själv och köra på. Men jag såg det bara som bra träning. Jag är ju triathlet och är van vid att köra på själv i vinden, och ska fixa sånt här. Jag blev dock positivt överraskad över farten jag höll även då jag låg själv. 35-38km/h var inte ovanligt, och jag körde ändå på min gamla Fuji-cykel! Benen var rätt starka idag alltså, det kändes riktigt bra! Någonting har hänt med mina ben! :D

Men jag trampade på ibland och slet en del för att ligga med i lagtempoklungan, fick upp pulsen rejält och det kändes rätt häftigt. Att våga trycka på sådär och bara trampa för allt man är värd!

Vi hade iaf målställen, och där väntade ju klungan in mig då (och andra eftersläntare). Sen körde vi vidare slingan runt och lite annan väg än vad jag brukar köra själv, nämligen samma väg tillbaka från Svartsjö slott som man körde dit. Jag låg då med i klungan ett tag, men sen bara ökade dem på ett kick, så swoooosh, och så låg jag 20-30m bakom. Då fick jag kämpa på själv igen då, men det var ok. Jag hittade ju vägen och kände att det skulle t.om vara ok att bli lämnad, jag klarar mig!

Men klungan väntade snällt in igen och sen körde vi på cykelbanan tillbaka mot Tappström och sen mot Drottningholm. En schysst kille väntade in mig lite och låg sen och drog mig framåt i typ dryga 40km/h.

Jag körde sen “pay-it-forward” och drog två andra killar sista 7km på rundan. Det hade tydligen varit lite tufft tempo idag (ja jag vet ju inte för det var ju min första tur med dem) och många var lite trötta. Jag körde först ifatt dem och när jag kom fram sa de “vi väntar in dig, så att du kan dra oss, haha, du verkar stark” jag tyckte det var lite roligt, och kände att det var helt ok att dra, jag är ju van vid att köra själv.
Så jag låg fram och drog sista kilometrarna på cykelbanan och sen körde vi FRA-varvet tillbaka också. Kändes riktigt bra även på slutet av passet. Men det blev alltså 2 timmar hård träning, jag hade puls: 153/178 i medel/max, rätt högt alltså! (för mig på cykling då). Körde nog ändå knappt halva passet utan att ligga på rulle, kämpa själv i vinden.

Sen med transportsträcka dit + hem blev det nästan ett 3h kvällspass! Ett riktigt jobbigt, men otroligt roligt pass! Så kul att köra ihop med andra, och verkligen få ta i och kämpa! Hann inte vara så social under cyklingen, utan gällde mest att cykla för att hänga på. Fikacykling får man göra en annan gång ;)

Kom hem och var jäkligt nöjd med mig själv! Var rätt trött i benen, lite pirrande känsla, och blev nu rätt trött efter middag och slapp i soffan. Skönt trött!

Bra känsla i benen, energi att trycka på, och ändå gick jag bara på följande idag:
– 1 näve jordnötter, vatten
Jag fick ihop 86km idag, på totalt ca 2h 44.
Transportsträcka ut: 7.5km, snitt 25.4km/h.
Cykelpass: 70km, snitt 33.6km/h. Puls: 153/178.
Transportsträcka hem: 8.6km, snitt 22.5km/h.

All cykling ger resultat. Här under första året med gamla Fujin – WildFlower Triathlon 2007, USA.

>Morgonsimning och kvällstempocykling!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *