>

Jeesus vad jag är trött. Eller ja skönt trött efter träning, men dagens pass tog verkligen energi! Det är tur att man inte kollar ut eller kollar upp vädret innan man ger sig ut och cyklar, är ju lätt att man ställer in då. Jag var lyckligt ovetandes om stormvindarna när jag tog mig ut, men märkte av det rätt fort. Mötte upp med min triathletcykelkompis i Rålis, och sen körde vi lugnt ut mot Drottningholm.
Det blåste rejält idag, var stormvindar på typ 15-20m/s. Och ofta kom dessa då som en kastvind från sidan. Så det var alltså storm och kastvindar under hela rundan, men vi fixade det rätt bra ändå!
Vi hade planerat att köra ett lite längre pass, gärna 6h, och att köra på lite under passet med. Jag hade 4x10min IM-intervaller att beta av, annars skulle vi mest bara köra på i bra fart. Farten var dock rätt missvisande idag, men det gällde att känna efter vilken intensitet vi körde på.
Jag cyklade på Avelon idag, men vågade inte ligga i tempobågen alls p.g.a den lömska vinden. Hade ingen lust att blir utslängd i ett dike.
Vi cyklade på sen från Drottningholm, ut på FRA-rundan och ut via Tappström ut på Färingsö. Vi började köra den stora loopen där ute och när vi kom tll Björkvik bestämde vi oss för att köra intervallerna där. Fram och tillbaka, med vind från alla håll, och 10 min koncentrerad IM fart, följt av 5 min rullvila. Jag körde på helt ok, kändes ok i kroppen men vinden gjorde att man blev lite småless. Men jag fick till alla intervaller dock och såhär blev utfallet:
1. 35.0km/h, 150/161
2. 30.4km/h, 145/156
3. 29.9km/h, 150/158
4. 34.6km/h, 160/167
Puls under rullvilan: ca 120-125.
Det var ju väldigt svårt att avgöra på snitthastighet hur det gick, då det blåste så, men jag försökte trycka på och komma upp i lite puls. Tog i mer på sista. Sen fortsatte vi loopen runt.
När vi var tillbaka vid Svartsjö körde vi ett varv till på loopen (utan björkvik denna gången). Nu hade jag kommit in i något som kan beskrivas som “andra andningen” på cykeln, jag kunde köra på rätt bra även om jag var slut på energi.
Innan dess hade humöret och hastigheten växlat lite, pga att jag inte fyllde på med så mkt energi. Lite trött och grinig alltså, men nu efter några timmars träning var det som att kroppen bara började samarbeta.
Trampade på bra, och jag låg framme och drog nästan hela tiden. Jag hade bra tryck i benen! Slet i vinden och trampade på. Efter 2a loopen körde vi via Svartsjö, och sen på en mindre väg ut vid Färjestaden, ut och tillbaka, vilket adderade ca 15km på rundan. Började nu dock bli väldigt trött i huvudet och tappade lusten lite.
Det kändes dock bättre sen när vi var på väg på rätt håll, hemåt! Hemlängtan eller mental styrka gjorde att jag trampade på riktigt bra sista biten från ICA, via Tappström och till Drottningholm. Fan vad vi var grymma i blåsten idag! Wooohoo!
Idag åt jag följande under cyklingen:
– 2 nävar cashewnötter, mineralvatten
Jag fick ihop 151km idag, på totalt ca 5h 36min.
Transportsträcka ut: 9km, snitt 20.7km/h.
Cykelpass: 132km, snitt 27.8km/h. Puls: 132/167.
Transportsträcka hem: 10km, snitt 21.5km/h.
>Cykling i stormvindar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *