>

Det har blivit en riktig cykelboosthelg, allt enligt planerna. Jag är riktigt nöjd med att jag kunde hålla mig till planen och köra lite träningslägerstuk hemma. Planen var ju att boosta med mycket cykling i helgen, för att sen vila i veckan som kommer. Sedan ladda för Vätternrundan som går på fre-lör!
Igår var jag rätt trött efter cyklingen, men tog mig samman och fick lite ny energi och åkte på fest hos bästaste MarathonMia som fyllde år. Stort partaj och många träningsvänner på plats!
Då passade det riktigt bra med en sovmorgon idag, innan cyklingen. Nu har jag motbevisat mig själv, min hypotes om att man bara kan cykla i Stockholm om man sticker iväg tidigt. Det gick faktiskt att cykla ut från stan runt 12-tiden också. Som tur är har jag ju valt att ha transportsträcka ut/hem, så jag slipper swisha om stackars vanliga cyklister och promenadare som går i vägen. Tar det lugnt och börjar cyklingen sen på riktigt när jag är på bra vägar!
Jag cyklade med två triathlet/cykelkompisar idag med, vi möttes i Rålis och cyklade lugnt ut, mot Färingsö idag igen. Enkelt och bekvämt liksom, man vet var vägarna går, kan snart varenda sväng och buckla i vägen. ;) Kanske kört där lite för mkt? Well, får ta och utforska lite nya vägar snart.
Vi cyklade samma gamla runda som alltid. Det är FRA-rundan ut, på bra cykelbana ut mot Tappström och sen ut på Färingsö. Där finns en loop som är ca 3-4-5 mil beroende på hur många omvägar man tar. Vi körde den loopen en gång tillsammans (utan att ta svängen ner mot Björkvik). Vi låg 3 på rad och turades om att dra, och de andra låg bakom. Jag låg på rull ett tag, men drog nog mer än vad jag draftade.
Vi slapp stormvindar idag, men det blåste lite “friskt”. Men man kunde intala sig att det bara var fartvinden för att vi körde så fort. haha. Eller nåt. Har man cyklat i storm kan man knappast ha rätt att klaga när det pustar lite! Det var dock skön sol och jag fick jobba på cykelbrännan!
Vi körde på rätt ok idag, där på loopen. Mina ben var dock lite trötta, men det kändes som att det var lite meningen. Alltså att köra på med trötta ben, boosta ordentligt för att sen få lov att vila från cyklingen i två dagar.
Efter ett varv skulle de sen hemåt, men jag bestämde mig för att stanna och köra ett varv till själv då. Jag var inte jättesugen, men kände att nu var jag ju ändå här och hade all tid i världen. Då kan jag ju lika gärna cykla mer!
Jag försökte tänka positiva tankar om att jag skulle köra själv. Fick välja fart själv, ingen stress utan bara körde på, snabbt ibland, mindre snabbt i backarna. Jag trampade på rätt ok, jag var trött i huvudet igen (som vanligt!), men fick ett bra flow ibland. Rundan runt kändes dock som att den var rätt kort, jag delade upp den i små, små delar och visste precis var jag var nånstans. Det kändes lättare mentalt, och för mig i min low-energy-bubbla. Jag behöver peppa mig själv så gott det går!
Jag fortsatte sen hemåt via Tappström, bestämde mig för att ta en extrasväng på FRA-rundan innan jag var nöjd. Helt ok genomkörare på lite trötta ben.
Idag åt jag följande under cyklingen:
– 1 näve cashewnötter, 1 äpple, mineralvatten
Jag fick ihop 118km idag, på totalt ca 4h 24min.
Transportsträcka ut: 9km, snitt 21.6km/h.
Cykelpass: 99km, snitt 28.0km/h. Puls: 122/156.
Transportsträcka hem: 10km, snitt 22.2km/h.
Jag kände mig dock lite grinig idag igen och funderade på att jag “bara” hade cyklat 12 mil idag, jag som egentligen hade tänkt mig 15 som igår. Men slog sen bort tankarna och tyckte jag var lite löjlig. Ett cykelpass på 12 mil, sen när var det inte good enoughliksom? Men det är lätt att bli hemmablind och hela tiden flytta referensramarna om vad som är ett “OK” träningspass.
Nu har jag iaf cyklat 344mil hittills iår, det är mer än vad jag cyklade hela förra säsongen! Så visst har jag börjat cykla mer, och blivit mer bekväm på cykeln. Lite mer teknisk, vågar mer och kör på lite snabbare kanske. Jag känner mig iaf redo för Vätternrundan! Eller nja, så redo man kan bli, nu börjar jag istället bli lite nervös och nojjig! Tävlingsnerver för ett motionslopp? haha.
Fler som ska köra Vätternrundan? Hur känner du?

En st laddad cyklist (såhär ser jag ut då utan cykelhjälm)

>Cykelboosthelg avklarad!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *