>

Imorse när jag simmade långt mastodontpass i poolen med mina simmar/triathletkompisar kände jag att detta verkligen är det bästa sättet att börja dagen. I ute-50:an på Eriksdalsbadet, under solens varma strålar, triathlonsimning av bästa sort där alla simmar på och över varandra. Ja detta är verklig livskvalitet! Och det gör mig lycklig!
En solig morgon är det dubbelt så mkt aktivitet i poolen som en mulen dag. Alla är vi solskenssimmare också tydligen?
Det var lite kaotiskt i början och jag fick tydligen några av de snabbaste simmarna i min bana. Inget fel med det, de är trevliga och snabba. Bara att jag kände mig så extremt långsam! Blev omsimmad ett antal gånger, men det är bara bra att öva sig på att plaska runt med andra.
Jag malde på i mitt tempo, och körde hela dagens program “själv”, för det fanns ingen mer i min bana då som körde i min fart då. Dagens pass handlade om att sänka aeroba tröskeln. Mala på under seten och ha kort vila emellan. Inte för hård simning, men inte för mkt vila heller. Det blir man också trött av, efter ett tag!
När seten började öka längd satte jag på mig mina fenor. Simmar då sjukt mkt snabbare än utan. Nu hängde jag t.om med de snabba, nja bara nästan. Men det tog lite längre tid för dem att passera mig än innan!
Det var ett långt pass, men jag genomförde hela! Nöter vidare och hoppas på att det kommer släppa en dag, och så kommer jag susa fram i vattnet, även utan fenorna. Tills dess lever jag på att jag blir lycklig av morgonsimning. Det var en bra dag idag!
Dagens pass:
INSIM 400.

18×50 (prog 1-3 – fortsatt uppvärmning)
10×150 aerob tröskel. Starttid med 15-30 vila.  (började med fenor här)
300 ez
10×50 aerob tröskel. Vila 8-15.
300 ez

Totalt: 3900m, 1h 27 min.

Igår blev det helvilodag efter helgens bravader på cykeln, och ikväll fortsatte jag med vilotemat. Det gäller att ha en utvilad och fräsch kropp tills på fre-lör och Vätternrundan! Bara 3 nätter kvar att sova gott på tills dess, så det ska jag ta vara på. Så gonatt!
>Lycka är att simma i solen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *