>

Även om jag inte vill erkänna det riktigt så är jag nog lite nervig ändå inför Vätternrundan. Många tankar går runt i huvudet. Hur kommer det gå? Kroppen reagerar nog på sitt sätt och imorse när jag vaknade kände jag lite, lite att jag höll på att bli förkyld. Men det kan väl inte stämma? Är det nojja?
Jag hade iaf planerat in ett superkort cykelpass ikväll, men imorse funderade jag på att kanske ställa in. Men under dagen kände jag mig mycket bättre och när jag gick hem och det var soligt ute då längtade jag ut på cykeln!
Mötte upp med Björn och cyklade transportsträckan ut mot Drottningholm och Lovön. Vi körde lugnt och själva passet skulle bli rätt kort. Men lite fart ville jag få in. Väcka benen lite efter all vila och innan nästa 2-dagars vila. 
Jag ville gärna köra 4x10min med lite intensitet, så det körde vi på. Jag fick bestämma tempot och Björn låg antingen bakom eller bredvid och jagade mig lite. Stressade på lite i backarna så jag inte blev för mkt slacker :)
Vi började med 5 min lugn körning innan jag satte igång med första 10-minutaren. Ökade på lite och trampade på med bra rytm och högre puls. Vi körde FRA-varvet ut och sen på cykelvägen ut mot Tappströmsrondellen. Körde 5 min rullvila emellan varje “intervall”. Vände sen vid rondellen och satte fart tillbaka. Jag kan ju vägen där RÄTT så bra, så varje sväng och motlut vet jag när det kommer!
Cyklingen idag var som en generalrepetition inför VR: testa cykeln, testa vattenflaskan, testa ramväskan. Allt kändes bra och cykeln fungerade finfint, kedjan var nytvättad för en gångs skull!
Efter två intervaller var vi tillbaka och körde runt på FRA-slingan igen inför de två sista intervallerna. Jag trampade på och vi körde där runt, runt och mötte samma personer om igen :)
På den sista intervallen tryckte jag på lite, och det är ju extra kul när man har någon man ser man tar in på och kan jaga. I slutet av den sista intervallen kom jag ifatt en kille och vi blåste båda om i bredd då, för vi körde ju intervall! Ingen trafik, inget möte, ingen fara. Efter intervallen när vi sen stannade till kom han förbi och muttrade: “mutter, mutter, ggrr, grr, morr, morr….omkörning!“.
Hade jag varit mer kvicktänkt och fattat att han var sur och inte glad hade jag lätt ropat “haha, tjejDÄNG!!“. Men nu var jag lite snäll. Det är lika jäkla roligt varje gång att killar inte tål att få stryk av en tjej. Helt jäkla otroligt. Ska man inte få köra om när man är snabbare? Tss….cyklister alltså!
Vi lyckades iaf tajma väldigt bra att vi var klara med intervallerna när vi var tillbaka på startpunkten på FRA-rundan. Blev ett kort och intensivt cykelpass, men benen kändes riktigt bra!
Såhär blev utfallet från intervallerna, lyckades få upp pulsen en del:
1.34.3km/h, 152/165
2.30.9km/h, 152/165
3.32.9km/h, 150/163
4.33.0km/h, 155/175
Puls under vilan: ca 120.
Jag fick ihop 52km idag, på totalt ca 1h 56min.
Transportsträcka ut: 10km, snitt 25.2km/h.
Cykelpass: 32km, snitt 30.4km/h. Puls: 142/175.
Transportsträcka hem: 10km, snitt 20.0km/h.
Ett av årets kortaste pass, men jag är riktigt nöjd över att jag tog mig ut ändå. Känns bra att ha väckt benen till liv lite igen. Nu blir det mer vila. Och på natten till lördag ska jag vara laddad. Om killar blir sura för att man kör om kommer jag se många sura miner då! Jag ska möta dem med ett leende! :P För jag är stark!
>Kort cykeltempo

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *