>

Imorse var jag på eriksdalsbadet igen för lite simning. Känns bra att komma igång med träningen igen efter 2 vilodagar. Kroppen har känts oförskämt bra efter VR, benen har inte känts nånting, jag har bara varit lite stel i nacken. Ryggen har klarat sig ovanligt bra. Men nu var det dags att röra på sig igen, och då är ju simning riktigt trevligt.
Med mig idag hade jag en ny våtdräkt, en Blue Seventy Helix som jag köpt hos Lena på LewaSport. Jag skulle provsimma den och testa storlek och hur den funkade på just min kropp. Hade sagt till coach Mike att jag skulle prova, och ville ha lite feedback. Det tog ett litet tag att klämma ner sig i våtdräkten men väl på satt den väldigt skönt. Riktigt bra rörlighet i axlar och armar, rätt annorlunda känsla från min gamla våtdräkt som är på en lite annan nivå.
Jag hoppade i och körde insimmet. Direkt kändes det lite coolt med våtdräkten. Ett annat “flow” i vattnet, och det var bara att paddla på. Vi köröde en massa 100-ingar på aerob tröskel, och jag låg först i vårt lilla gäng och ledde tåget. Vi simmade på och hade rätt kort vila, och matade på. Jag fick tips och råd av coachen om att inte vobbla så med huvudet, eller “tappa ner” det som jag gör. Försökte tänka på det, och även att andas lite snabbare så att inte rytmen störs så.
Men det börjar kanske bli lite bättre, det här med simningen. Det kändes iaf riktigt bra idag, med våtdräkt! Men tyvärr tror jag det var lite fel storlek på den, svårt att få helt rätt när man ändå är rätt lång, men inte lika rak som en kille i kroppen. Ska testa en i en storlek mindre och se om det funkar bättre. Men i allmänhet kändes det som att det kan bli bra!
Här är dagens pass (nerkortat):
INSIM 100m.

24×100 aerob tröskel. Kom överens om starttid med 15-30 vila. De första fyra lite lugnare.
100 ez

Totalt: 2600m, 60 min.

Ikväll var jag sen på gymmet för träff med PT-Andreas och genomgång av lite nyarehab/bålstyrkeövningar. Det var ett tag sen vi sågs sist, drygt en månad, och det var dags att fräscha upp muskelminnet igen för mina svaga mittenmuskler. Jag har ju kört programmet en del hemma, men kanske inte riktigt så ofta som jag skulle behöva. Men nu är det tillbaka, back on track igen som gäller!
Jag fick några nya övningar, bålövningar på bl.a bosuboll, planka på boll och lite annat smått och gott som ja ska köra. Först körde vi igenom allt en gång, och sen efter min PT-tid, fortsatte jag med ett helt set av alltihop en gång till. Så totalt 60 min bålstyrka. Kändes i rätt muskler och tog ordentligt! Ska köra det hemma nu varje kväll, jag har ju faktiskt köpt hem en pilatesboll nu. Inget att skylla på alltså!
>Simning och rehab/bålstyrka

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *