>

Med endast 38 dagar kvar till Kalmar Triathlon kanske det börjar bli dags att börja löpträna lite också. Cyklingen går ju väldigt bra, simningen knallar på, men löpningen. Ja där har det stått lite still, i väntan på att jag skulle rehaba upp ryggen lite. Jag fortsätter med bra rehab för rygg och bålstyrka, men nu börjar jag så smått springa lite också.
På schemat idag stod Löpning 45 min (2), och jag sparade passet tills ikväll. Imorse var det rätt skönt att sova ut, jag är fortfarande trött efter helgen. Svårt det där med att ställa om dygnsrytmen och träna mitt i natten, för att sen gå tillbaka till normalt så snabbt.
Med sommarvärmen idag väntade jag till lite senare innan jag stack ut. Klockan var 20.30 när jag stack iväg, och jag märkte direkt att jag inte sprungit på länge: jag hade ju klätt mig helt fel! För mycket kläder som vanligt. Det ÄR varmt nu, faktiskt!
Efter uppvärmning på 5 min pausade jag lite och tog av den tunna Craftjackan. Den är tunn, men idag var det linne-väder, även sent på kvällen. Jag sprang längs med karlbergskanalen bort mot stadshuset. Det skulle bara vara en lugn jogg, men det var lite svårt att sakta ner och jogga lugnt. Jag hittade något sorts lagom-tempo som jag tyckte var skönt att hålla. Joggade på och lyssnade på musik.
Fortsatte sen bort längs norrmälarstrand till rålis. Här var det massor med folk ute, ja det är ju sommar och festligheter varenda kväll, och jag kände mig rätt uttittad som löpare. Vi var många löpare där som samsades med festfolket, men det var ändå många blickar. Till slut börjar man undra om man glömt sätta på sig kläder, har något skrivet i pannan eller nåt annat jobbigt, eller om man bara är så jäkla snygg :P Men ja, jag blir röd i ansiktet, flåsar en del och låter nog när jag springer. Men det är väl fullkomligt normalt? :) Jag får nog morgonjogga om jag ska slippa bli uttittad under löppassen.
Jag sprang på iaf och vid rålis var det nån jätteutepicknick av något slag så där vågade jag inte springa då. Så jag vände och sprang samma väg tillbaka igen. Det var jättefint nere vid vattnet och det var bara att springa på och njuta av utsikten! Jag försökte tänka på att hålla spänningen i bålen, och löpteknik i allmänhet. Kroppen kändes bra och jag blev bara lite stel i ryggen mot slutet av passet. Men inget allvarligt. Ett skönt kort pass helt enkelt. Nu är jag igång, men jag ska börja lite lugnt!
Löpning
Totalt: 8.1 km
Tid: 42:45 min
Tempo: 5:18
Puls (medel/max): 155/171 bpm.

Före: glad och påklädd

Efter: röd i fejjan, och svettig. Uscha? ;)

>Kort, lugn(?) löpning

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *