>

Natten spenderades alltså på cykeln. 20 mil runt Mälaren från skymning till gryning till dag. Jag gillar ju träning med inslag av lite galna upptåg, så när Fredrik föreslog rundan för mig så var jag inte sen att hänga på! Det var ett litet gäng på happymtbsom styrt upp rundan. Ett bra sätt att träna hårt innan midsommarfirandet!
Vi var ett gäng på 8 personer som rullade iväg från Hornstull igår kl.23. Jag hade förberett mig genom att sova några timmar på kvällen, och hade sen preppat min cykel ungefär som inför VR: många flaskor vatten, en del energi. Sen satte jag på lite lampor med, men de gav inte ifrån sig så mkt sken. VR-kläderna fick åka på igen, det vita pro tour Craft-stället men med en extra reflexväst ovanpå.
Vi cyklade ut från stan och mot Södertälje på gamla Södertäljevägen. Det var skymning och fullmånen sken. Rätt häftigt att cykla så sent, och det var rätt tomt på vägarna redan nu. Vi cyklade på i en en-kedje-klunga, och det var bara att försöka köra på så bra som möjligt, hänga med.
Det började bli mörkare och det var rätt ovant att köra i sånt mörker. Som tur var hade flera av de andra riktigt starka och bra lampor, så vi såg en del. Men det var ändå lite svårare att bedöma avstånd till framförvarande hjul och att vänja ögonen vid mörkret. Ut från Södertälje mot Strängnäs sprang sen ett vildsvin ut över vägen en bit framför oss. Jag blev lite rädd, och tänkte många tankar om krasher osv, men sen sa jag till mig att skärpa mig. Händer det så händer det, man kan ju inte cykla runt och vara rädd hela tiden. Bättre att bara fokusera på att köra så säkert som möjligt, mer kan man inte göra.
Vi körde på bra i klungan, även i mörkret. Farten låg ofta på 35-45km/h och vi hade bra flyt. Jag drog dock nästan ingenting alls idag, jag bara hängde på. Benen kändes lite trötta ändå, inte samma känsla som på VR. Först var benen lite sega, men efter någon timme kändes det bättre. Jag fyllde dock på med lite energi idag, från ca 1.5h och framåt. Det är svårt att köra på med andra som är lite bättre, om jag bara går på vatten. Men jag försökte ändå vara lite restriktiv och inte trycka för mkt energi.
Vi fortsatte mot Strängnäs-hållet till och tiden i mörkret gick rätt fort, snart var det gryning och himlen började bli ljus. Det var riktigt vackert när vi körde längs med vattnet och solen höll på att gå upp. Helt tomma vägar, bara för oss, och vi susade fram. Vädret var jättebra, uppehåll och inte så mkt vind. Eller ja, inte så mkt vind där jag låg, hela tiden på rulle, haha.
När vi kom till Enköping var klockan ca 02.30 och vi hade då cyklat 12 mil. Vi stannade på en mack för kort fikapaus. Redan nu kände jag att benen var rätt stela ändå, särskilt nu när man hoppade av cykeln. Jag hade fått jobba på ibland för att hänga med i den starka klungans fart!
Vi tog en kort paus och fortsatte sen vägen hemåt, mot Stockholm. Nu var det ljust ute och riktigt soligt. Vi fortsatte köra på bra i klungan, helt ok fart och bra sammanhållning. Dock var det spurtpriser vid varenda skylt som sågs på slutet, jag lät grabbarna spurta och bara körde på. Jag hittade ett hjul att ligga bakom och bara trampade på. Räknade ner milen kvar hem och peppade mig själv. Benen var nu riktigt grymt trötta. Pirrande i låren, ingen kraft kvar, men jag trampade på! Dock var det tufft att ligga kvar på hjul när vi körde i dryga 40 på slutet, jag fick slita ibland för att inte tappa!
Det gick segt i backarna på slutet, men jag kämpade på och blev dragen fram till klungan sen som väntade in. Morgonen var kommen, men vägarna höll sig fortsatt tomma. Skönt! Det var bara att cykla på.
Sista 2 milen in mot stan körde vi sen väldigt lugnt, då vägarna inte passade för klungkörning eller snabbare cykling. När vi sen kom hem var jag riktigt nöjd. Känns lite konstigt att knalla hem kl.06 på morgonen. Var ett tag sen sist, och då var man knappast ute och cyklade ;)
Hade sjukt trötta ben när jag kom hem. Stelt, och ont i låren. Men nu blir det vila på det och sen ska jag vara fit for fight igen! 
Åt energi under passet idag för att kunna hänga på: 3 snickers, 1 marsipanbit, magnesiumtabletter. Drack: 1 flaska vatten, 1 flaska resorb.
Fika: kaffe, äpple, jordnötter.
Jag fick ihop 201km idag, på totalt ca 6h 23min.
Cykelpass: 201km, snitt 31.4km/h. Puls: 126/161.

>Nattlig 20-mila tur runt Mälaren

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *