>

Idag blev det en favorit i repris: solocykling på Färingsö (var annars?). Jag ville köra ännu ett långpass på vatten-äpple-stuket, och köra på och vänja mig vid tempocykeln.

Aldrig är ett granny smith äpple så gott som efter cykling! Mmmm
Kom dock iväg rätt sent idag med. Jäklar vad svårt det ska vara att peppa sig själv att ta sig ut. Soffan kan vara rätt skön den med ibland. Ibland kan träningen kännas motig. Men till slut tog jag mig ut i solen, för att cykla lite och jobba mkt på cykelbrännan! Och väl ute så är det ju så mkt bättre än hur man tänker sig det innan!

Oj vad pepp och glad jag är innan jag ska ut. Färingsö känns så….old. Men väl ute hade jag kul (och var betydligt gladare! Ja, innan energin tog slut då.)

Blev exakt samma tur idag som igår, fast med tillägget att Björkvikssvängen skulle tas hela 5ggr! Björkvik alltså, I love it! Om du cyklar på Färingsö så missa för allt i världen inte denna underbara intervallväg. Det är en fin väg raka ner till Björkvik, inga backar men en del lutning, så man får trampa precis hela tiden. Inga bilar, och om det nånsin kommer nån så kör de max i 50. Vägen ner är 5km, så slingan runt (ner- upp, runt vid starten) blir dryga milen. En rekommendation!
Mitt ena jag: hardcore-Karin hade då hittat på att det skulle bli 5 vändor där idag, 2 fler än igår alltså. Jag cyklade på bra på vägen dit, låg i tempobågen så mkt som möjligt och vande in mig. Väl där trampade jag på rätt så bra på första, men fick lite motvind på mig under vissa delar och latmask-Karin började då direkt att fundera på att inte köra här. Absolut inte så många gånger iaf!
Men det var en inre battle, som vanligt, och jag funderade och bråkade med mig själv, peppade och lurade. Från att ha sagt “ja men 3 kan jag ju köra” tillbaka till “en räcker!” blev det faktiskt till slut 5st vändor där. Drygt 50km i bra fokus och bra tempoställning. I solsken, på en bilfri väg. Rätt underbart ändå!

Efter 3 vändor hade jag lurat mig själv att jag nu skulle få köra och fika. Men tji fick jag, 2 extravändor blev det!

Och när jag var klar med alla var jag så jäkla nöjd. Hann precis bort till afffären i Kungsberga innan de stängde för dagen. Köpte mitt äpple och satt och njöt, och drack lite ramlösa till, och mina jordnötter. Lite trött mentalt, och lite apatisk. Men jag kunde iaf sen köra vidare på slingan runt Färingsö.
Kroppen kändes rätt ok idag. Det kändes faktiskt bättre än igår! I början av passen känner jag lite “oj, vad jobbigt det kommer att bli att ligga i tempobågen så länge“, men ju längre passet går och ju mer jag kör på där, desto mer vill jag ligga kvar. Konstigt! Men hoppas på att kroppen (och ryggen) kommer vänja sig riktigt bra innan Kalmar.
Fortsatte sen iaf exakt samma väg som igår, den vägen som tar mig hemåt. Körde också slingan ut på FRA-varvet och jag kände mig stark och lugn idag. Tog inte i så hårt, men kändes rätt ok ändå. Lugn, fin puls, och helt ok fart. Fokus på förbränning och invänjning alltså! Och lite pannbensträning ;)
Energiintag: vatten, 1 äpple, 30 gr jordnötter.
Jag fick ihop 140km idag, på totalt ca 5h.
Transportsträcka ut: 10km, snitt 21.8km/h.
Cykelpass: 120km, snitt 29.0km/h. Puls: 114/151.
Transportsträcka hem: 10km, snitt 23.5km/h.
>Mer solocykling

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *