>

Imorse var jag morgonpigg som vanligt uppe svintidigt och vid utepoolen på eriksdalsbadet för att simma. Är man inte pigg så tar man sig dit ändå, och så brukar det bli bra liksom.
Idag fick jag testat en ny våtdräkt (igen, försök 2). Denna gången testade jag en Orca 3.8, som är känd för sin flytförmåga och populär bland triathleter. Det var Sanna påVenkanto som var så snäll och tog med dräkter för mig att få testa.
Det tog ett litet tag att prova 2 olika och hitta rätt storlek, så när jag väl var i poolen var klockan lite mycket. Fick därför korta ner passet lite.
Idag var det verkligen krig i bassängen. I de 2 banor där vi “snabbsimmare” håller till var det high chaparall. Folk simmade med fenor och paddlar och voltvände rakt framför näsan på en (eller snarare rakt i ryggen på en) om man råkade stå och ta en paus. Riktig triathlonstämning alltså, simma på och över alla andra, haha. Jag vågade dock inte simma om nån eller passera, för jag var rädd att få en paddel över näsan om nån kom och simmade mot en. Uscha, sånt kan göra rätt ont, jag har testat!
Det kändes först lite ovant igen med våtdräkt, men dräkten var i rätt storlek och satt bra på. Kom in i simningen efter ett tag, och simmade på och försökte känna efter. Gillar jag denna eller gillar jag BlueSeventyn bäst? Det är viktigt att jämföra så man får en dräkt som passar just mig. Alla är vi olika.
Jag simmade på och körde bara en del av passet alltså. Jag försökte klocka tiden på 100-ingarna för att kunna jämföra med/utan våtdräkt, och sen våtdräkt/våtdräkt.
Här är dagens pass:
INSIM 100.
2×150 (50 blixtlås – 50 långa tag – 50 vanligt)
3×200 (negativ split)
6×100 (tröskel, hård starttid)
6×50 (1-3, arm om utrustning finns)
100 avbad.
Totalt: 2000m, 52 min.
Ikväll tog jag vilokväll. Känns lite konstigt att inte träna nåt alls på kvällen, men vila ska ju vara bra det med. Sen är det början på veckan och bra att ladda upp inför träningspassen som kommer senare.
>Morgonsimning med våtdräktsprovning

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *