>

Idag var jag ute och cyklade – igen! Jag fick möjligheten att åka ut till Angarn kyrkaoch köra tempo på vad som inom triathlon-Stockholm anses som bästa tempobanan inför Kalmar triathlon. En populär fin drygt 15km sträcka som används för att köra varv fram och tillbaka på, i olika längd.
På min planering stod det 3x62km tempo, med ca 10 min vila av cykeln emellan. Inte maxfart, utan snarare nivå 3 av 5. Men fokus tempoställning och bra tryck i benen, med en bra rytm.
Jag blev upphämtad av Roger i stan och vi åkte ut till startpunkten. Schysst! Och nästan nödvändigt att köra ut till startpunkten, annars om man ska cykla blir det ett väldigt långt långpass totalt, då Angarn ligger 3 mil norr om stan.
Roger är eldsjälstriathlet och driver communityn Triathlon Sweden. Där kan man diskutera triathlon, snacka i forum, lära sig mer om triathlon och bl.a ragga triathleter till sina träningspass om man vill ha sällskap!
Vi var en 3-4 pers där ute på måndagsförmiddagen som körde temposlingan. Det var väldigt enkel väg att följa. Bara rakt fram i 15.3km, sen vända vid en skylt och köra tillbaka. Och alltså två såna varv var ett varv för mig då.
Banan var dock lite kuperad, mer böljande backar än i Kalmar! Det var lite upp och ner, inga branta backar alls, men lite lutning mestadels av kilometrarna. Ibland märkte man inte av det förrän man kom där på andra hållet och märkte att “här går det utför! inte konstigt då att jag tyckte det var segt här innan på väg “upp”!”.
Jag kände mig väldigt bekväm i tempobågen idag, och körde på och låg där mestadels av tiden. Dock var kroppen inte riktigt med idag. Kanske var det för det var tredje dagen av mycket cykling på lite mat, även om jag äter bra och fyller på mellan passen. Kroppen sa iaf ifrån.
Jag cyklade på och trampade på i en ok rytm, benen kändes inte slut eller så, men det fanns liksom bara inte så mkt power. Jag märkte det på farten, som inte ville gå upp så högt. Fast egentligen är ju farten så beroende av olika omständigheter, nu var det ju lite böljande och en del blåst, men det kändes ändå som att jag hade kunnat cykla snabbare om jag varit mer “på”.
Det jag märkte var ju pulsen. Jag kunde inte jobba upp den. Alls. Jag trampade på och försökte komma in i rätt intensitet, fick upp lite, lite flås ibland men kollade ner på pulsmätaren och den visade 120. Trampade på och ställde mig upp i nån backe för att få igång kroppen, tittade på pulsmätaren och den sa 130. Inte riktigt mina normala värden alltså.
Så jag fick köra på med vad jag hade idag alltså, jag fokuserade på tempoställning, och bra driv, och bra känsla på cykeln allmänt. Men allmäntillståndet var lite segt. Jag körde ett varv på 62km, och stannade sen i 10 min och åt ett äpple, lite nötter och fyllde på vattenflaskorna. Sen körde jag varv nr 2. 
Andra varvet kändes lite bättre mentalt, jag körde ju iaf på så gott jag kunde idag. Försökte hålla mig positiv och trampade på, och vi vinkade till varann när vi passerade ute på vägen.
Cyklade på och kunde nu varvbanan rätt så bra. Lade upp lite olika skyltar och ställen som delmål och de passerade och jag betade av var jag var på banan. Kändes rätt ok ändå.
Men innan jag kom in efter andra varvet, mötte jag Roger som skulle köra ett varv till (3mil). Jag hade 10 min vila, så bestämde mig rätt snart att 2 långa varv (12 mil) fick räcka för mig idag. Även om jag skulle ha hunnit 2 mil till hade de inte gett mig nånting just där och då. Jag orkade inte mer helt enkelt, och var nöjd med det jag kört.
Stannade och vilade lite, och satt i solen och åt jordgubbar. Ett lyckat pass är när det finns ett jordgubbsstånd precis vid vändpunkten. Perfekt ju! ;)
Så kroppen var lite seg idag, sa till att den vill vila från cyklingen. Men nu är den van vid tempoställningen iaf, alltid nåt! Sega ben och låg puls menar dock att jag ska vila lite från cyklingen några dagar, för att ladda upp mig igen. Till nästa pass hoppas jag på powerben igen! Eller ja, så power de kan vara när jag kör “low”. Men jag känner min kropp rätt bra nu, vet hur det kan kännas när det går bra!
Utfall (varv på 62 km)l:
1. 30.4km/h, puls: 117/145
2. 29.9km/h, puls: 119/144
Så totalt 4h 4 min cykling idag alltså, snitt 30.2km/h.
Matintag under passet: Resorb, vatten, 1 äpple, 30 gr nötter.

Mums med jordgubbar som belöning efter tempopass!

>Tempocykling vid Angarn

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *