>

Semestern fortsätter och så även de grymma träningsdagarna! Då jag har cykelförbud några dagar för att återhämta ben och kropp, så körde jag lite annan träning idag:simning och löpning. Tur man håller på med fler sporter! ;)
Idag var en riktig toppendag! Dagen började med simträning på eriksdalsbadet som vanligt en tisdag. Vi var ett gäng med coach Mike som körde i utebanan. Idag mötte jag också upp med Sara från Sundsvall som är i stan i veckan, och vi skulle köra träningsförmiddag ihop. Roligt!
Så vi började alltså med simning. På schemat var en massa hundringar i trivselfart. Jag, Sara, Cicci och Lena körde tåget ihop idag. Vi hjälptes åt att räkna hundringar, höll tempot, simmade på bra och peppade i pauserna! Jag växlade lite med att köra 5 utan fenor, 5 med, 5 utan och 5 med. Farten växlade rätt mkt då, så vilan blev kort ibland, men längre då vi väntade in alla.
Fokus var på teknik och att köra på jämnt och bra. Fick feedback om att huvudet nu var bättre, men måste ändå sluta gunga det! Men det börjar bli bättre iaf, simningen börjar arta sig!
Här kommer passet:
INSIM 200.

20×100 trivselfart
4×50 12,5 max-37,5 löst
200 avbad.

Totalt: 2600m, 68 min.

Vi kortade ner passet lite idag då Micke tyckte det kunde vara bra att spara lite krut till kvällens open water simning. Men det kortare passet kändes helt ok, ett skönt morgonpass i gott sällskap!
Jag och Sara duschade och fyllde på med lite energi och gjorde oss sen redo för lite löpning på det. Vi gav oss ut för att springa runt Årstaviken. På schemat stod Löpning 60 min (nivå 2/5) inkl 6x1min (nivå 4/5).
Vi sprang i väldigt lugnt tempo och snackade en massa. Skönt att bara låta fötterna rulla på och njuta av morgonen utan stress. Vi sprang längs med vattnet och tog bron över till årstasidan och de böljande backarna. Gick lite i vissa backar men joggade annars på i lugn fart.
I slutet av passet lade vi sen in fartökningarna. Dessa var inga maxande, men vi satsade på fokus bra löpteknik och en högre intensitet. Var bara en minut långa och sprang väl dessa i ca 4:30 tempo, men joggade lugnt sen emellan dem. Vi fick till ett riktigt skönt löppass och kroppen kändes otroligt bra. Jag hade nästan glömt bort att vi simmat innan!
Löpning
Totalt: 11 km
Tid: 01:10:00 min
Tempo: 6:22
Puls (medel/max): 136/167 bpm.
Efter sim+löppasset hade vi sen lite återhämtning i form av en god frukost/brunch och tog sen en sväng upp till Cykelcity för lite cykelprylar. Accessoarer, du vet :)
Sen under dagen blev det mer vila och återhämtning, och ladd för kvällens pass. Det är skönt när man också har tid att ladda om och verkligen leka proffs. Ja i den mån att man har tid till att träna och vila endast då alltså, kanske inte det andra som det innebär, att man ska vara bäst o sånt!
Ikväll åkte jag ut till Hellasgården för att simma med coach-Mike-gänget igen. Open Water simning i sjön där. Hade med nya våtdräkten, som jag nu bestämt mig för: BlueSeventy Helix blev det, jag tyckte den funkade bäst för mig och min kropp, kändes bra!
Vi var ett stort gäng triathleter där som var sugna på att simma distans i sjön. Vi började med uppvärmning fram och tillbaka lite för att vänja sig vid sjövattnet. Detta var premiär-OW-simningen för mig iår, ja om man inte räknar med de 200m i detkalla vattnet i Kalmar då i juni på  Kalmar Triathlon lägret
Sen dess har jag hållt till i bassängen, men det börjar bli dags att öva på att simma ute! Det var lite märkligt första längderna, men snart vande jag mig vid mörkret, och fick inga konstiga ångesttankar om vad som döljer sig under ytan idag. Skönt!
När alla var uppvärmda satte vi sen igång med kvällens pass. Det var att köra 2 varv på banan som är 1/3-ironman lång. Totalt 2/3-IM-simning alltså! Instruktionen var: första varvet lugnt, andra tävlingsfart.
“Varvet” bestod av att simma från bryggan snett ut till en ö med lite träd, som var lite svår att särskilja från bakgrundens träd. Runt den, och sen utanför ö nr 2 som var mer av sten, runda den och sen tillbaka snett över sjön en lång bit, runda en badflotte och sen tillbaka till startbryggan. Lite klurig navigation alltså!
Vi var många som körde idag och i början fanns det många huvuden att följa framåt, men sen var det lite klurigt med navigeringen.

Jag simmade på och kom in i en ok rytm rätt fort. Matade på, tittade en del efter riktmärkena, simmade på rätt ok tror jag. Det är lite svårt att avgöra när man simmar mitt ute i en sjö, om det går fort eller långsamt.

Låg före några ett tag, men efter ö nr.2 på första varvet blev jag passerad av en. Jag stannade då lite och rättade till simglasögonen. Rätt bra ändå sen att ha nån framför, då kunde jag simma efter henne och det var lite lättare att hitta rätt.

Körde på en del men försökte öka sen på varv 2. (Innan jag stannat upp och klockat tiden på varv 1, haha). Det kändes rätt bra att simma idag faktiskt, men dock blir jag rätt hostig när jag simmar, vet inte varför?

Men jag hostade lite och kämpade på, andra varvet var svårt att navigera ut till ö 1, men sen gick det på av bara farten. Det var riktigt roligt att simma, och det var ett bra formtest inför Kalmar. Jag blev riktigt nöjd med simningen, kanske var det våtdräkten som gjorde det? ;) Eller kanske alla mina timmar i poolen…
Utfall på varven:
1. 26.08
2. 26:51
Totalt: 52:59, 2,6km.
En grym dag alltså, och jag känner mig rätt utvilad och fräsch ändå. Lite mer vila blir det imorgon! Och lite träning också! Variation är bra!
>Leka proffs: Sim och löpdag

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *