>

Veckan fortsatte med ännu en sim och löpdag, och lite vila och återhämtning där emellan. Började morgonen med en morgonjogg. Även om man är ledig är det ju skönt att börja dagen med skön träning i gott sällskap! Mötte upp med Mia och Anneli nere vid kungsholmsstrand för en mysjogg i solen.
Klockan var bara 07.30 men det var redan riktigt soligt och varmt. Vi satte av längs med vattnet västerut på kungsholmen. Sprang på i lugnt snacketempo och diskuterade allt möjligt. Sprang vid fredhäll, ute vid vattnet så mkt som möjligt och tog trapporna borta vid klipporna. Joggade på riktigt lugnt, men det kändes väldigt bra i kroppen. Kunde ha ökat på lite ibland, men valde att hålla igen så jag kunde höra allt intressant som diskuterades ;)
När vi kom fram till Rålis sneddade vi sen hem över holmen, så att inte hela morgonen försvann för de som skulle jobba. Själv hade jag egentligen all tid i världen, men knappa timmen jogg räckte för mig med! Det var en riktigt trevlig morgonrunda, pigg kropp och låg och fin puls. Låg för lite ansträngning, inte för att jag är sliten alltså. Börjar känna mig utvilad!
Löpning
Totalt: 8 km
Tid: 51:35 min
Tempo: 6:30
Puls (medel/max): 123/139 bpm.
Direkt efter löpningen körde jag igenom mitt bålstyrkaprogram hemma, som ska hjälpa mig att ha ordning på ryggen. Höll på i 15 min och körde bousbollsövning med kuddar istället för bosuboll (vem har en sån hemma?), sen lite planka på boll och sist en övning för utsida höft. Enkla övningar men som tar ordentligt!
Under dagen var det sen tid för återhämtning av den bra sorten: massage! Var hos Karin för genomgång av kroppen. Idag blev det benen som fick sig en omgång: både fram och baksida. Men benen var ändå hyfsat ok för att ha cyklat så pass mycket, skönt!
Hon gick sen på mina skulderblad och baksida axlar. Där var det stelt! Ouch. Mycket tempoställning och en del simning på det och man får lite knutor där på baksida axlar. Gjorde jävulskt ont, men det är för “a good cause”, så man står ju ut. Nu är jag uppfluffad igen!
Kvällen bjöd på mer träning: ännu ett simpass i Källtorpssjön ute i Hellasgården. Igår var ju temat distans, och idag var det istället kort och hårt: Vo2-maxande. Vi var ett litet gäng idag, bara 5 pers och coach Mike då.
Källtorpssjön, med startbryggan i mitten av sjön till höger om halvöarna, och de två små öarna man rundar synliga uppe vid övre kanten
Vi började med uppvärmning och den behövs för att gå från stel och lite trött, till att tycka att simning i sjö är det mest underbara som finns! Efter att ha simmat lite fram och tillbaka och kommit in i det (och i dräkten), körde vi sen sprints som uppvärmning efter ledning av coach.
Sen kom vi till de hårda seten. Vi startade från en halvö, och simmade rakt mot badflotten, en sträcka på ca 100-150m. Vi körde 4st set med (1 hård, 1 lugn, 1 hård), och vi startade alla tillsammans och skulle jobba på att försöka utnyttja draftingen efter de andra. Jag låg bredvid de 3 snabba killarna i typ 5 meter, sen var fötterna framför borta. Jag simmade på så mkt jag kunde, och blev rätt trött. Trött i armarna och flåset jobbades upp ordentligt. Men det var nog riktigt bra att elda på lite och få igång kroppen!
På de sista seten var det nästan lite jobbigt med andningen, men jag lyckades iaf köra alla seten, även om jag nog tappade lite teknik på slutet på dem. Det var tufft!
Sen körde vi som ville ett lugnt långt återhämtningsvarv i sjön, från flotten ut runt båda öarna och tillbaka, kanske ca 1200m? Då var det riktigt mysigt att simma, det kändes helt ok att bara simma på. Men det blåste nog lite motvind och vågor på vägen bort mot första ön, för det kändes som en evighet innan jag var där! Fick dock öva igen på sighting och det kändes bättre och bättre!

Uppskattningsvis blev det nog en 3100m idag, och vi höll på i 78 min. Ett bra simpass i sjö och riktigt bra träning! Det blev ännu en bra dag på Karin Tri summer training camp ;)

>Ännu en löp och simdag!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *