>Idag var jag ännu en gång i Källtorpssjön i min svarta dräkt. Kan kanske lätt misstas för ett sjöodjur tidigt på morgonen? Hur normalt det är att gå upp kl.05 på en semesterdag för lite träning låter jag vara osagt, jag tycker normalt är tråkigt, så jag är hellre den andra sorten då.

Var ute vid sjön först av alla imorse och undrade om jag tagit fel på tid/dag. Men jag satt i solen och väntade, och njöt av tystnaden vid sjön, ja förutom alla fåglar då som vaknat.
Snart kom hela coach-gänget, vi blev nog en 12 pers, och det var dags att hoppa i våtdräkten igen. Det var lite segt kan jag erkänna, lite småtrött sen gårdagen och jag undrade hur det skulle gå. Men idag var det inget mastodontpass, lite bra teknik och roliga lekar.

Som vanligt var första armtagen tunga men det blev bättre och bättre. Det är så härligt när man simmar i sjön att på väg i varja andning se det klara vattnet mot den blå himlen, och solens strålar. Det känns så rent och man bara flyter fram. Otrolig känsla, och så mysigt.

Vi körde en liten triangel, från startbryggan ut till badflotten och tillbaka till polobryggorna. Simmade på och övade på sighting och att simma rakt på dit man vill. Börjar kännas ok nu, efter 3 dagar i rad i sjön!
Sen höll vi till vid vattenpolobryggorna och körde teknik fram och tillbaka, och fick väja för en liten andfamilj som kom simmande rakt in i alltihopa! Sen körde vi några fler loopar runt triangelbanan.
Efter det körde vi lite lek: vattenpolomatch i 20 min. Det var riktigt roligt, och rätt pulshöjande! Spurtsimma polosim, ta och kasta/fånga bollen med endast en hand, lite närkamp mellan oss simmare, lite som en triathlonstart alltså!
Avslutade sen med några varv på triangelbanan igen, simmade på och njöt av morgonen. Blev totalt ca 55 min simning.
Sen satt vi på bryggan i solen och åt lite frukost och bara njöt. Tänkte på vilket priviliegie det är, att kunna simma i sjö en härlig sommardag tillsammans med vänner. Det är detta man ska minnas sen i kalla november!
“Sighting” är en viktig del av Open Water simning. Alltså att kunna se och simma dit man villl i vatten som är både öppet och eventuellt lite vågigt. Inga streck att följa på botten (där är det MÖRKT), istället måste man både simma rakt och sen kunna ta fasta på lite punkter man vill simma till.
Här är en bra video från Leslie Thomas om just detta. Enkla tips, men väl värda att tänka på!

Resten av dagen har sen blivit vila, riktig vila alltså. Jag hade egentligen planerat kvällscykling, men jag ställde in. Jag kände mig trött och i behov av vila, och då lyssnar jag på kroppen. Har en stor cykelhelg framför mig och då kan det vara bra att ladda lite extra!

>Sjöodjuret Karin?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *