>

Idag var det långpass löpning på schemat, och den ursprungliga planen var väl att komma ut tidigt på morgonen och beta av det innan det blivit för varmt. Men kroppen ville sova, jag ville sova, för det är väldigt skönt, haha. Så jag var inte uppe förrän kl.09 och då började jag snarare fundera på om det nu var för varmt för att springa?
Men jag kom på bättre tankar: det kan och brukar vara rätt varmt i Kalmar med under Järnmannen. Alltså bara ut och vänj dig vid värmen! 24 grader och sol var ju inte så otroligt hett ändå, bara en normal sommardag.
Planen var Löpning 20km (nivå 2) med sista 5km (nivå 3). Jag var nog lite nervös eller orolig faktiskt, detta skulle bli mitt första långpass på 7 månader. Sen jag fick problem med höft och sen rygg från och med januari och framåt har löpningen kraftigt decimerats, både antal pass och antal kilometer. Även om jag kommit igång med löpningen litegrann på sistone har det blivit timmeslånga pass som mest. Nu skulle det dubblas!
Jag klädde mig så lätt som möjligt, och lite såsom jag kommer köra i Kalmar: t.exkompresstionsstrumporna SL3S, och linnet Craft Pro Cool. Och möjligtvis samma skor, Asics Kayano (har dock inte riktigt bestämt mig än). En ny vit keps från Nikefick pryda huvudet. När det är varmt och soligt är keps eller skärm nödvändigt! Tog också på ett vätskebälte med 2 flaskor, jag skulle ju ändå vara ute i 2 timmar, vatten kan vara gott då!

 Dagens outfit

När jag gav mig ut var klockan nästan lunchtid, jag lyckades alltså pricka in varmaste tiden på dagen, yey! Jag startade nere vid kungsholmsstrand och sprang västerut och sen över på andra sidan vattnet, förbi pampas marina längs med vattnet. Det var rätt fint där och mkt skugga. Sen fläktade det lite skönt.
Jag joggade på i superlugnt tempo, försökte efterlikna lite IM-fart. Korta snabba steg, hög frekvens och låg energiförbrukning. Lyssnade på musik på Ipoden och valde lite lugnare musik idag, orkade inte bli upp-peppad eller stressad.
Jag fortsatte bort längs med vattnet bort till Solna, där jag vände och sprang samma väg tillbaka. Tillbaka på kungsholmen fortsatte jag runt ön, förbi fredhäll, bort mot klipporna där folk låg och solade och badade. Jag försökte njuta lite av utsikten och attStockholm är riktigt vackert en sommardag. Sen att ta sig fram till fots är ju riktigt trevligt ändå.

Utsikt från vägen bort mot Solna

Segelbåtar i vattnet och solande folk på klipporna vid Fredhäll

Jag sprang på väldigt lugnt och stannade ibland och drack av de två små vattenflaskorna jag hade i bältet. En dag som denna tog de slut fort. Jag mådde inte superbra idag, lite låg på energi så jag bara sprang på lugnt, men ändå så jag kom framåt.
Det var tungt idag, men jag bestämde mig att den enda begränsningen för att jag inte skulle fixa 20km satt i huvudet, så jag bestämde att jag skulle fixa det. Så enkelt var det, inget att förhandla om. Jag kände dock lite i en ryggmuskel efter dryga timmen att den var lite stel och krampaktig. Men det är muskulärt och jag fokuserade istället på att ha en bra hållning och spänna rätt muskler inne i magen.
Kom sen till rålis och fortsatte längs med norrmälarstrand. Blev ett kort stopp för vattenpåfyllning vid macken, och sen fortsatte jag runt hemåt. Men hade inte samlat tillräckligt med kilometrar så fick springa bort till pampas en andra gång, vände där och sprang hemåt. Fick sen springa längs med kanalen lite fram och tillbaka för att få ihop mina 20km.
De sista kilometrarna var tuffa. Mest mentalt för jag var så jäkla törstig. Sprang och drömde och isglassar och saft, sånt som jag inte ens äter. Men läskande saker lockade nåt otroligt!
Äntligen visade min nya Garmin Forerunner 310XT att jag sprungit drygt 20km, och då stannade jag tvärt. Löppass 20km – check! Den planerade fartökningen på slutet blev det inte mkt av, mitt fokus låg på att hålla mig löpandes och genomföra passet. Så tufft var det idag, men ibland har man en dålig dag helt enkelt.
Löpning
Totalt: 20.1 km
Tid: 02:05:38 min
Tempo: 6:15
Puls (medel/max): 140/158 bpm.

Avslutade passet lite snabbare än genomsnittet. Men benen höll sig iaf pigga med strumporna! Det var bara resten av kroppen som inte var riktigt med idag.

>Långpass löpning i värmen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *