>

I helgen kunde man bl.a simma Vansbosimningen, eller köra triathlon (SM i olympisk eller en H-IM). Jag valde dock att göra inget av ovan, och istället köra sista stora cykelhelgen innan Kalmar Triathlon.

Med 4 dagars cykelvila var det nu intressant att se hur benen och kroppen skulle kännas. Planen var att cykla 200km lördag, och 120km söndag, båda på medelnivå och med bra tryck i benen.

Jag lyckades ju pricka in den varmaste helgen att köra långcykling på, så det blev tidiga morgnar för att komma iväg innan det blev för varmt. För varmt var det ändå!

I lördags cyklade jag med Helena L och vi körde söderut på vår planerade 20-milatur. Vi möttes i Hornstull och cyklade ut genom förorten förbi Huddinge. Det var dock segt i början, för första 2 milen gick på cykelbanor, många rödljusen osv, inte “riktig” cykling alltså. Sen när vi väl var ute på bra vägar tog det ett litet tag att mentalt komma igång, det kändes ju som att vi cyklat ett tag, men så hade vi bara kört 2-3mil.

Men vi trampade på bra, och körde på fina vägar söderut. Kom förbi Rosenhill och fortsatte sen söderut ner med destination Torö som vändpunktsmål. Vi cyklade på antingen lite enskilt eller så väntade jag in H lite, eller så försökte jag dra. Jag körde iaf på bra idag, och kände mig otroligt pigg i benen. Jag tog vind hela tiden, och låg i tempobågen. Riktigt bra träning.

När vi kom fram till Torö stannade vi för en skön fika i solen. Idag under ett längre pass skulle jag testa med att fylla på med litegrann energi ändå, mer än det vanliga äpplet/nötterna. Så idag blev det: ca 100gr korv (salami, gott!), 1 äpple, 30 gr mandelmassa och 2 kaffe. Mat i korvförpackning var poppis på Colting Prologen, så jag härmade och åt  det nu med. Det skulle jag sen märka var väldigt bra energi!

När vi sen körde vidare tillbaka norrut igen, kändes det riktigt bra. Både mentalt och i benen, jag hade grymt pigga ben! Jag trampade på och körde i kanske 30-35 större delen av tiden. Ibland tappade jag H och stannade då i större korsningar och väntade in. Fick då lite extra pauser och drack mkt vatten hela tiden. Hade också med mig resorb så att jag fyllde på med salter med. Åt även lite jordnötter i pauserna.

Vi var lite ojämna, men körde på bra på enskilt håll båda två. Fick till riktigt bra soloträning inför Kalmar. När vi kom längre norrut tog vi en avstickare förbi Årsta Havsbad för att få ihop våra mil. Kom en cyklisttjej som ville om men vi spurtade och jagade om hela tiden, för att behålla ordningen lite ;)

Tog sen vägen hem via Nacka, och här var det också lite segt, att inte kunna cykla på och vara hemma, utan köra på cykelbanor och det tar sån tid. Det kändes fortsatt ok i kroppen, men blev lite seg på slutet av att bara rulla.

Det blev ett riktigt långt och skönt pass i solen, vi var ute hela dagen typ. Tiden är effektiv cykeltid, men blev en del pauser och väntan, kanske därför det blev så pass låg medelpuls?

Kändes stor skillnad idag mot förut. Mer vila, lite mer energi och benen är PIGGA. Tryckte dock inte på så mkt idag, så det känns som att det finns mkt mer att ge. Körde ju allt på egen hand, tog all vind och övade på att köra tempo. Var en helt ok generalrep inför Kalmar! Måste dock ta och justera växlarna på nya cykeln, höll på att bli galen på allt växelhoppande!

Cykling
7h 09 min, 194 km
27.2 km/h (Transport in och ut ur stan sänker snitthastigheten)
Puls: 109/155

Direkt när jag kom hem från cyklingen bytte jag till löparskor för att bara gå ut med sopor. Men väl utanför dörren så kände jag, äh kan lika gärna springa en liten sväng då. Lite bricklöpning är ju aldrig fel, och mina grannar tycker nog att jag är knäpp redan.

Så jag sprang 3 varv runt kvarteret + lite på innergården för att få ihop iaf 10 min jogg. Joggade på lugnt, och det kändes bra i kroppen. Tänkte på att spänna magen och ha bra löphållning. Benen helt ok.

Löpning
10 min. 1,6 km
06:15 min/km
Idag, söndag, blev det också en tidig start på dagen. Cyklade hemifrån kl.07.20 och mötte sen upp med Helena K, alltså en annan Helena idag, vid brommaplan. Vi skulleköra 12-milapasset ihop ute på Färingsö. 

Det kändes riktigt varmt idag, kanske än lite varmare än igår? Eller så var jag bara lite tröttare idag då jag gick på mindre energi. Vi cyklade lugnt ut mot Färingsö, tog ett varv på FRA-rundan och tog vanliga rundan ut på Färingsö.

Körde sen 3 varv på Björkviksvägen. Det var helt otroligt fint där ute idag. Blå himmel, tidig morgon, ingen trafik och knappt några andra cyklister heller. Vi hade sommaren för oss själva!

Vi cyklade på där och snackade en del men trampade ändå på i en rätt ok fart. Tror vi. För jag kollade inte på min Garmin så mkt idag, inte efter att jag hade sett atthastigheten gick på runt 20km/h, och det kändes så himla fel. Måste vara något fel tänkte jag, men även om man vet att det är fel så påverkar det ju en mentalt! Inte förrän senare insåg jag att den råkat bli inställd på miles/hour istället för km/h….haha.

Så vi körde iaf på känsla, och triggade nog upp farten lite där i början. Det brukar ju bli så när man kör tillsammans med någon. Lite bättre fart än när man kör själv. Efter varven körde vi bort till Kungsberga och fyllde på vatten. Åt också ett äpple och lite nötter.

Drack mycket vatten/resorb idag men jag tror ändå att värmen tog ut sin rätt på mig idag. Efter stoppet sen körde vi vidare på slingan, men både jag och Helena märkte då att jag halkade efter hela tiden. När jag kör själv märker jag ju inte så tydligen när energin går ner, men nu märktes det! Jag var lite segare, och kroppen gick väl in i sin förbränningsfas efter typ 3h. Helena hade bråttom hem så jag släppte henne och hon körde vidare, och jag körde i min egen takt hemåt.

Var trött av värmen, men trampade ändå på rätt ok, fast lägre intensitet då. Tog också extravarvet på FRA-slingan på vägen hem. Märkte dock sen att jag var trött och grymt lättretlig på vägen hem. Blev grymt förbannad på några idiotcyklister som cyklade i bredd och tog upp hela cykelbanan och som dessutom inte tittar dit de cyklar. Höll på att bli en crash där och jag blev skitsur.

Lugnade sen ner mig och tänkte att “ta det lugnt nu, ingen stress hemåt, inte värt det om det skulle hända nåt”. Är rätt nojjig nu om att nåt ska hända och ställa till tävlingssäsongen. Får hålla tummarna om att man klarar sig. Tur att man iaf kan ha lite koll på trafiken. Känns ju mer riskabelt att cykla på cykelbanor bland “vanligt folk” än att cykla ute i trafiken.

Det blev iaf ett helt ok pass idag med, men jag var trött efteråt och orkade inte med någon bricklöpning idag. Var ju hemma lagom precis till att solen stod i zenit. Ibland är extraträning inte värt det. Jag får vara nöjd nu med mina drygt 30 mil i helgen!

Cykling
4h 18 min, 120km
27.5 km/h (Snittet inkluderar transport in/ut ur stan)
Puls: 117/144
Har du haft en bra helg i värmen? Jag är imponerad av alla som lyckades genomföra bra lopp i denna hettan!
>Cykelhelg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *