>

Efter en semestervecka var det nu dags att jobba en vecka. Lite mindre tid för träning och återhämtning alltså, men det var mest vila under dagen alltså och jag fick till träningen ikväll istället. Hade löpning på schemat och väntade tills lite senare innan jag gav mig ut, klockan var nog 20.30 innan jag började.
Men det var fortfarande varmt och skönt ute! :) Jag slängde på tights, kompressions”strumpor” (som ja, egentligen är vad-tights alltså!) och linne och stack ut för mitt löppass. Planen var: Löpning 1:15 (2) sista 15 min (3).

Dagens löparoutfit. Titta Pasi! Jag har lärt mig suga in kinderna! ;)

Jag tog det riktigt lugnt första timmen på nivå 2 (av 5). Joggade på längs med vattnet vid kungsholmsstrand bort mot pampas och mot solnahållet till. Det var en härlig kväll, mycket folk ute, både löpare och semesterfirande. Himlen gick från först ljusblå, till gul och sist rosa i solnedgången, riktigt vackert. Vattnet som jag sprang längs såg väldigt inbjudande ut och jag kände för en simtur!
Sprang där och lyssnade på musik och tuffade på. Var som att kroppen hittat sin rytm för jag klockade nästan varenda km på 6:00-tempo på pricken. Kroppen kändes rätt ok idag, jag hade varit lite öm/stel i nedre magen/höftböjaren idag. Kändes nästan som träningsvärk, men jag visste inte riktigt varför eller varifrån det kom. Men när jag sprang kände jag av det litegrann, men allt eftersom blev kroppen varm och det släppte. Inga andra problem i vare sig rygg eller höft idag, skönt!
Jag tänkte på hållningen som vanligt, och försökte tänka bra löpteknik istället för fart, det skulle ju gå lugnt! Vände vid Solna och sprang samma väg tillbaka. Fortsatte sen längs med stranden bort mot stadshuset till. När timmen passerats ökade jag upp farten och intensiteten litegrann.
Bytte också musik, från att ha kört en lugnare låt på repeat, då jag bara mys-sprang, till nu lite mer upptempo då jag skulle öka på litegrann. Första timmen gick ju på ca 6:00-tempo, och sista kilometrarna på ökningen gick mellan 5:05-5:20-tempo. Fick upp pulsen lite på slutet, och sprang på med en bra känsla. Inte superjobbigt, och inget nivå 4/5, bara lite snabbare än mysjogg.
Skön och bra kvällstur blev det. Avslutade sen med lite stretch, av både höftböjare och rumpa. Kände mig lite duktig då, jag brukar ju aldrig “hinna med” stretchen. Alltså jag väljer bort den. Samma som alla som inte “hinner träna”. Men hinner en massa annat… :)
Mer stretch för mig och jag tror kroppen blir glad! Härligt kvällspass alltså, bara synd det blir så sent när man är klar. Snart sova så man orkar med ännu en bra träningsdag!
Löpning
Totalt: 13.3 km
Tid: 01:18:05 min
Tempo: 5:52
Puls (medel/max): 149/171 bpm.
>Kvällslöpning

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *