>

Idag har jag verkligen haft simfokus, då jag simmat nästan 7000m under två pass. Det började imorse på eriksdalsbadet som vanligt en tisdag. Vi var några få i coach Mike gänget som var där i ute-50an och körde pass. Solen sken och det var skönt att jobba på simbrännan för en gångs skull (och inte bara linjer på armar och ben).
Jag körde med Tommy och Lena och vi hade en rätt enkel serie att komma ihåg idag, massa 400-ingar blandat med lite sprints. Jag tog på fenor till serien och körde sen rätt jämnt och lugnt under 400-ingarna, för att ändå spara lite krut till kvällens pass. Fokus låg på teknik och jag tänkte på att hålla reda på huvudet! Tog i litegrann på sprintarna och det var ett skönt bryt mot de längre seten. Ibland är det lite kul att blåsa på!
Det var en riktigt skön morgon. Trevligt sällskap som alltid, och mysigt i poolen i morgonsolen.
Dagens pass:
INSIM 200.
3x(2×400 frisim + 2×50 med 15 m sprint i början)

2900m, 65 min.

Sommarmorgon på badet

Kvällens pass blev istället i Open Water, nämligen i Källtorpssjön ute i Hellas igen.Förra veckan simmade vi 2/3-IM-distans, och idag fanns möjligheten att simma hela IM-distansen, alltså 3 varv där i sjön (3900m).
Jag valde att simma 3 varv då jag ville ha en liten formkoll på simningen och veta hur jag låg till. Vi var ett stort gäng (knappt 20) gummiklädda människor som gjorde en triathlonstart där i sjön medans alla badande såg på.
Alla stack iväg i sin fart och jag kände bara att mitt första fokus var att hitta min egen takt och rytm. Inte bry mig om alla andra, utan nu skulle jag simma och se om jag blivit bättre än mitt förra jag, alltså vad jag simmade på förra året.
Min uppgift idag var att köra så jämnt som möjligt. Det kändes faktiskt riktigt bra idag, förvånansvärt bra trots morgonpasset. Kroppen funkade, jag simmade på i en bra takt och slapp bli så hostig som sist. Det var bara att simma på alltså!
Körde på helt ok första varvet med en del andra runt omkring mig (och framför att sikta mot). Jag tyckte också att jag siktade rätt bra idag, tänkte på tipsen från sighting-videon, och fokuserade också på att få till en bra känsla där när man tittar/andas, så det inte blir energislösigt.
På andra varvet blev det lite lugnare, men det var kanske för att jag bara började fundera på annat. Sen kom jag på mig själv med att simma lite för lugnt, och tyckte jag skulle öka från min bekvämfart. Så jag ökade upp litegrann igen.
Sen på 3dje varvet simmade jag på och hade vant mig vid banan och att jag skulle simma ett tag. Försökte hålla fokus på bra teknik även när jag blir lite tröttare. Har lätt att slänga ner huvudet när jag blir trött.
När jag kom till första ön på 3dje varvet kom jag ifatt Sofie som passerat mig innan på varv 1. Hade henne då en bit framför inom synhåll. Detta triggade mig att försöka simma på ännu bättre. Så jag ökade en del och sen efter sista ön bestämde jag mig att nu ska jag köra på, det kunde kanske vara 500m kvar då.
Så jag ökade på, gick om och höll sen en högre fart och intensitet in i mål. Kom i mål på 1.19.20!
Skönt att jobba på lite och få upp lite flås på slutet, det är lätt att jag simmar lite för “mesigt” ibland och inte vågar gå på för hårt. Men ibland kan det vara bra med tävlingshuvud för att trigga igång en! Förutom spurten på sista varvet gick det alltså rätt “lugnt” och det känns som att jag under tävling kan ge ännu lite mer.
Jag är riktigt nöjd med simningen ikväll. Det var en bra formkoll! Simformen har infunnit sig! Tiden 1.19 är att jämföra med att jag simmade i Kalmar förra året på 1.38. Allt simmande har gett resultat!
Varven:
1.26.19
2.27.09, tot: 53.28
3.26.52, tot: 1.19.20
3900m.

Sofie, jag och Sara, tre triathleter som gillar att simma i Hellas! Fick lite flashbacks frånförra sommaren när vi sprang och simmade här.

Glada och nöjda efter formkollen, snack med coachen

>Simning: morgonsim och IM-repetition

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *