>

Det har varit ett par lugna dagar nu. Igår var det helvilodag; första på ett bra tag och det kändes som det var det enda rätta. Ge kroppen lite vila så att jag kan prestera bra på träning och snart på tävling!
Vilokvällen blev till mekkväll. Fick hjälp av Adrian att limma tubdäck på tävlingshjul till cykeln och meka med växlar och grejer. Mycket nytt att lära om tubdäcken, men det är ju kul sen när man kan. Minns när jag började cykla, då visste jag knappt hur växlarna funkade, visste aldrig om jag skulle få en tyngre eller lättare växel när jag klickade på växlarna, haha!
Idag startade jag dagen på bästa sättet: simning i Källtorpssjön med triathletvännerna. Mysigt, soligt och skönt! Det var svalt kl.06.30 på morgonen, och vattnet var stilla idag, inte så mkt vågor eller vind. Ännu en härlig morgon alltså!
Det blev lite blandad simning idag. Vi började med uppvärmning lilla varvet runt flotten. Simmade på och försökte komma in i det. Det känns alltid lite segt i början, särskilt på morgonen. När vi väl var uppvärmda skulle vi köra 1 varv i sjön, 1/3 IM-distans.
Mitt fokus blev: energisnålt. Jag tolkade det som lite lugnt så körde rätt så lugnt idag. Det var motljus bort till första ön så såg absolut ingenting och simmade lite fel. Det var sen skönare på vägen tillbaka med solen i ryggen. Tid: 27:10.
Efter varvet körde vi lite teknikövningar vid polobryggorna, fram och tillbaka några gånger. Avslutade sist med en polomatch på ca 20 min. Fick upp pulsen rejält av korta polsprints och lite “bråk” i vattnet!
Jag simmade sen ett litet varv runt flotten igen. Totalt blev det 70 min, och jag simmade kanske ca 2,5 km. Ett riktigt skönt pass på morgonen, och sen lite frukost på bryggan och mys i solen innan det var dags att åka till jobbet.
Ikväll fortsatte jag vilotemat och laddningstemat. Var förbi Runners Store för att köpa ett par nya löpardojor. Jag hade frågat Mia om tips på bra skor för långa pass. Sköna och bra skor. Fick rådet att prova Adidas Adizero Tempo, som ska vara lätta och mjuka. Provade dem och de kändes riktigt bra, så dem blev det! Ska ta och provspringa lite med dem innan jag bestämmer mig vilka skor det blir i Kalmar, men de är iaf en av kandidaterna!
De skulle iaf matcha mina kompresstionstights. Får se om de kommer fixa platsen som kalmar-löpar-sko!
Sen blev det mer mekning med cykeln. På med nya bromsklossarna som är speciella för carbonfälg. Nu sitter tävlingshjulen på och de ska testas ordentligt i helgen! Nu har jag vilat och laddat upp mig inför bra träning i helgen. Blir sista helgen med långpass innan Kalmar Triathlon. Och nu har jag semester (igen!) fram till Kalmar! Träna, vila och ladda är planen.
>Återhämtning och härlig morgonsimning

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *