>

Onsdagen blev en helvilodag, vila kan vara bra nu inför tävlingen. Att inte träna kan känna ovanligt, och man känner nästan en känsla av avsaknad av något, lite svårdefinierat. Lite nördigt kanske, men true. Jag hade dock rätt fullt upp med att packa under förmiddagen och åka bil under eftermiddagen, så jag glömde bort att jag inte fick träna nåt.
Packade alla miina träningsgrejer, cykel, och tävlingsprylar inför Kalmar, och åkte sen ner till Öland för att köra min vilo/nedtrappning/uppladdningsperiod inför tävlingen. Ni som inte vet vilken tävlingen med stort T är, så är det alltså Kalmar Triathlon jag snackar om, triathlon i IM-distans, som går den 31 juli.
Öland är bra. Skönt med lite miljöombyte. Och så är det ju solen och vindarnas ö, förväntar mig toppenträningsväder och kanske lite bra badväder också. Men så är det väl i hela Sverige just nu, om det inte nu drar in ett lågtryck över hela landet och förstör toppensommaren? Well, lite vila, lite träning, lite mer vila och slappande väntar, innan jag åker till Kalmar i nästa vecka. Bor hos min mamma som har sommarställe här. Kan vara perfekt för träningsläger senare kanske?
Idag hade jag bestämt cykelträff med Magnus, grym cyklist som jag känner sen Camp Mallorca. Då var han ledare och cyklade före i Piggen och lockade med kakor för att man skulle orka hela vägen upp. Idag var det lite mer jämnt mellan oss, även om vi körde väldigt lugnt. Magnus toppande för nåt 22-mila-motionslopp här på Öland på lördag, och jag lite återhållsam med träningen inför tävlingen.

Redo före start
Planen var att cykla 3-4h i lugnt tempo, men det råkade bli lite längre än så. Magnus kan Ölands vägar så det var riktigt skönt att bara hänga på. Vi startade hemma i Borgholm och körde norrut. Cyklade på fina vägar på Ölands slätt. Det var gassande sol, 30 grader varmt och det var bara att njuta, och cykla på.
Under turen norrut hade vi rätt god medvind. Cyklade på och hade knappt puls över 100, och bara rullade på i bra fart. Körde på vägar som gick parallellt med den “stora vägen” på Öland som går norr-söder. Skönt med bilfria, otroligt raka, och väldigt platta vägar. Finns det inga backar så finns det istället vind!
Vi körde hela vägen upp till Böda och stannade där på ett bageri för fika. Satt i solen och tog det lugnt, åt en räkmacka utan macka. Och drack väldigt mkt vatten idag.
Vi cyklade sen exakt samma väg tillbaka, men nu med lite mer motvind så att säga. Vi trampade på och lyckades ändå hålla bra fart, men lite högre puls nu. Och värmen kändes ordentligt ju mer tiden gick. Jag hade väldigt pigga ben och ville inte trycka på för mkt. Men jag kände att jag blev segare och tröttare efter några timmar. De långa raka vägarna som var underbara nyss, blev till oändliga vägar i motvind som aldrig tog slut. Tänk vad allt sitter i huvudet!
Vi cyklade på bra iaf, körde på bredvid varandra där det gick, och snackade en massa och njöt av cyklingen och dagen. Glad för en bra känsla i benen, det kändes “smooth”, men lite mindre glad för skav i baken. Ska inte baken vara van efter 550mil? Knäppt. Blir att inhandla mera vaselin…
Allt som allt en härlig dag på Öland. Skönt cykelpass och en nice cykelbränna fick man på köpet!
Cykling
4h 53 min, 140km
28.7 km/h
Puls: 110/140

>Uppladdning på Öland

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *