>

Efter en dryg månad med tropisk värme och sol varenda dag, kom så regnet och den “verkliga” svenska sommaren fram. Jag hade egentligen lite cykling planerad idag, men då regnet bara hällde ner och inte såg ut att minska, ställde jag faktiskt in. Även om det kan vara bra att cykla i regn och vänja sig vid det, så vill jag inte riskera nåt en vecka innan tävling. Just not worth it.
Så planerna ändrades och jag åkte ner till Borgholms badhus istället för lite simning. Visste att de hade en 25m bana men hade ingen aning om det gick att motionssimma där när det var semester och badhuset fyllt med barn.
Kom dit och såg att det var 2 banor i en, och motionsspåret gick runt, runt. Hmm, inget vidare för bra simning. Men jag gick in iaf och väl i, så la jag mig sen och körde precis vid linan, och simmade där fram och tillbaka. Det verkade fungera hyfsat, bröstsimmarna såg mig och de hade plats att passera. Jag simmade på, hade ett program att följa, men kortade ner det rätt rejält.
Simningen kändes bra, skönt att vara i vattnet och kändes som jag hade bra flow. Men det var lite jobbigt att hela tiden hålla koll framåt så att man inte simmade in i någon eller nån flytgrej som ramlade in från lekhörnan brevid.
Men jag simmade på litegrann iaf, och fick ihop ett litet pass, körde följande:
INSIM 200.

800 (truckarfart)
4×50 [1-4] vila 30
400 (truckarfart)
100 avbad.
Totalt: 1700m, 42 min.

Väl hemma sen igen fick jag till sån där bra vila. Riktig vila alltså. Jag var sjukt trött idag, och på eftermiddagen gick jag och la mig och sov i 2h. Ingen ide att hålla sig vaken liksom, låt kroppen vila.
Vaknade av att Sara ringde och ville ha cykeltips. Tur det, annars vet man inte hur länge jag hade sovit! Snackade en stund och vi peppade sen varann till att ta tag i träningen, och genomföra våra planerade pass som vi satt och funderade på om vi kände för. Ut och spring helt enkelt!
Jag hade ett löppass på schemat som kan kännas lite motigt, ja då innan man tagit sig ut alltså. Det var: Löpning 2 x 6 km (nivå 3) + (nivå 4) 1 min vila mellan. Men jag hade ju nu blivit lite peppad, och visste att jag hade ny bra musik i Ipoden som lockade. Och kroppen hade fått vila, nu var jag redo att ge mig ut!
Sprang ut på en lugn väg bakom huset, en väg som går på baksidan bort mot Köpingsvik. Samma väg som vi cyklade igår, så jag kände igen mig.
Joggade på lugnt i en takt som kändes bekväm och bestämde mig för att springa 6km ut på ett håll för att sen springa tillbaka. Egentligen ska man springa exakt samma sträcka 2 gånger, men jag kände mig inte tillräckligt mentalt stark för det, tänk om jag inte kände för att springa andra gången då? Nu var det lite bättre, för jag var ju tvungen att ta mig hem, och det är också lättare att springa snabbare när man springer hemåt!
Så jag sprang där på små, fina vägar i lite mysigt hällregn. Som Sara hade sagt: tänk på alla stunder nu när det varit varmt då man längtat efter regn. Nu finns chansen att springa i det! Toppen! Och musiken var riktigt bra, peppade mig och benen bara gick av sig själva. Lugn skön puls, och bra känsla i kroppen.
Fortsatte bortåt förbi Köpingsvik sen på nån cykelbana som var Ölandsleden. Kom sen till en 70-väg där jag joggade på vid kanten. När Garmin stod på 6km stoppade jag klockan och tog en liten kort paus då på 1 min.
Nu var det dags att springa hem, och öka på intensiteten från medel, till lite hårdare. Jag hade favoritlåtarna redo, och satte igång. Tänkte på tekniken och löpsteget och jobbade successivt upp farten och pulsen. Kunde nu vägen, och sprang bara på och trivdes riktigt bra.
Tänkte positiva tankar om hur stark och snabb(?) jag är, och hur lätt det gick. Benen kändes bra, ryggen sa ingenting, och jag hade ett skönt flås. Skrämde nog några som jag sprang förbi, folk som var ute och promenerade med hunden, och så kom jag där och harklade och flåsade högt!
Vägen hem gick snabbare! Riktigt skönt flow hade jag, snabbt i början, sackade litegrann i mitten men hämtade upp bra på slutet igen. Samma väg gick 5:30 min snabbare på vägen hem!
Tillbaka hemma var jag fylld med happy-feeling från träning, och var bara glad och nöjd! Kändes grymt bra att springa idag! Och känslan för passet som var nästan rädsla/ångest innan, var nu bara: roligt!
Löpning
2×6 km:
Del 1: (nivå 3)
Tempo:
1.06:13
2.06:11
3.05:44
4.05:47
5.06:00
6.05:42
Totalt: 05:54
Puls: 138/147
Del 2: (nivå 4)
Tempo:
1.05:04
2.05:01
3.05:16
4.05:13
5.04:59
6.04:42
Totalt: 05:04
Puls: 153/165
En skön dag här på Öland i ösregn. Simning, mycket vila och lite rolig löpning på det. Vilken kick man kan få från löpning, btw. Hade nästan glömt!
>Kort simning och bra löppass

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *