>

Idag kom det. Skitpasset som går åt helvete, lagom innan tävlingsdags. Tur var väl att det kom idag och inte på lördag. Men det kanske hör till ändå, i uppladdningsperioden, att kroppen har ställt in sig på vila inför tävling, och vill inte hålla på och prestera. Eller jag tror ju snarare det var knoppen istället för kroppen…
Jag stoppade iaf in cykeln i bilen och åkte över bron bort till Kalmar. Parkerade och bytte till cykelskorna, redo att köra ett bra cykelpass på banan.

Var nere och kollade in Kattrumpan, startplats för simningen. 
Vattnet såg lugnt och fint ut idag!


Idag var det uppehåll och lite blandat sol/molnigt, och när jag trampade på ut från Kalmar märkte jag också att det blåste lite. Var en ihärdig motvind som mötte mig och det var kanske redan nu som segheten kom. Det kändes bara segt mentalt, cykla 9 mil? Och 6mil i bra trycka-på-fart? Orka?
Jag körde på ut på banan från Kalmar, mot och förbi Lindsdahl. Vägen ut till stora rondellen (16km ut) skulle vara uppvärmning.
Jag trampade på och kände krämpor lite här och var, började bli nojjig för inställningarna på cykeln: är de verkligen bra? Att jag har cyklat 220 mil på den såsom den är tänkte jag inte på då. Nej huvudet ville inte lyssna. Hade jag rätt kläder, kan jag ha de här triathlonbyxorna? Gör inte rumpan lite ont ändå? Tvivlet gnagde i huvudet på mig. Kan jag inte bara sluta fundera så mkt och bara trampa?
Vid rondellen startade jag sen mitt varv, där jag skulle då trycka på lite mer och köra på med bra känsla. Motvinden fortsatte på vägen ut till flygrakan så det var fortsatt segt men jag låg iaf i tempobågen och körde på. Ville inte se hastighetsmätaren alls idag.
Körde på ut till vändpunkten, vände och körde sen med lite, lite (bara lite!) bättre känsla hemåt med lite medvind i ryggen. Trampade på och ju längre passet gick desto bättre kändes det ju, jag är verkligen en slowstarter.
Men jag hade som sagt ingen riktig lust att trycka på idag. Det blev att jag fastnade i “bekvämfarten”. Jag cyklade på, kände att det här var ju lite lagom skönt, och så fastnade jag där. Ville inte öka, ville bara cykla lite lugnt. Pulsen höll sig låg och så också ansträngningen.

Jag på min tempohoj, dock i slowmotion idag

Körde hela varvet runt så var inne i Kalmar och vände ut igen. Där var det nära att jag funderade på att cykla bort till bilen istället, men jag tog bara beslutet och svängde runt i rondellen och så vips var jag på väg ut igen.
Cyklade på förbi Lindsdahl igen och ut till rondellen. Där stoppade jag klockan för 6-milaren och skulle nu rulla lugnt tillbaka till Kalmar igen. Men nu var jag ändå igång så trampade på i samma fart (medel “lagom”) hemåt.
Så det blev ett skitpass idag då. Låt det vara så. 9 mil på kalmarbanan, skönt att cykla lite men såhär nojjig har jag nog aldrig varit innan. Jag hoppas huvudet är med mig på lördag, kanske blir lite mer taggad av att det är 600 pers till ute på banan! Jag måste ta och börja lita på att formen finns där, nånstans djupt inne… Benen var det inget fel på, men otroligt segt mentalt idag.
Snittade 30.5km/h på 6-milaren. Puls: 116/144.
Totalt:
Cykling
3h 00 min, 89.3km
29.8 km/h
Puls: 119/144
Så då var det avklarat. Skitpasset där man helt tappat bort formen! Men, men. Än är det inte lördag. Jag ska låta kroppen och knoppen göra sitt nu, och se vad som händer på tävlingen. Mitt mål på att kapa en timme från förra årets tid (12.31) finns ju ännu kvar. Lever på hoppet! ;)
Kroppen är lite rolig just nu under uppladdningen. Jag tycker jag vilar och vilar, men blir bara tröttare! Idag efter 9mils cykling, körde jag sen hem till Öland igen, kom hem, duscha, käka, och sen såg sängen otroligt lockande ut. Så jag sov. Igen. Tycker jag sover hela tiden nu! När senast blev man så trött av ett kort pass?
Men ikväll var jag lite mer på hugget igen. Fick nämligen paket med en ny pryl. Kan man inte cykla snabbt kan man iaf SE snabb ut, haha! Jag har skaffat mig en fulhjälm, eller ja tempohjälm kanske de heter. Då får man se till att iaf låtsas cykla fort! Men det kanske funkar, tror man att man är snabb kanske man blir det också? Man blir så otroligt snygg och ser skräckinjagande ut i dem! ;) Check it out:

Ser jag aero ut nu?
 

Nya störtkruke-modet!

>Skitpass på Kalmarbanan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *