>

Efter att kroppen och knoppen sa ifrån igår att de inte vill träna varken hårt eller långt, så blev det en lugnare dag idag. 2 små korta pass och en massa slappande däremellan.
Idag var det ju t.om sommarväder igen: blå himmel och väldigt vindstilla. Ett önskeväder inför lördag, kan vi få det tro?

Vindstilla och fin blå himmel under promenaden
Dagen började tidigt med ett simpass, jag åkte med mamma ner till Borgholms badhus till vuxenmorgonsimningen vid 06.30. Var nu väldigt lugnt, och bara motionssimmare, och vi fick varsin bana. Perfekt. Jag hade tagit med tisdagspasset som körs med coach-Mike gänget, så det var bara att följa.
Det var skönt idag att bara simma på och inte behöva hålla utkik framåt om man höll på att simma in i någon. Matade på längderna i 25m bassängen, och tänkte på tekniken.
Körde följande pass idag:
INSIM 400.

2x(300 frisim + 6×50 kort vila)
2x(200 frisim + 4×50, 1-4, vila 30-40)

Totalt: 2400m, 57min.

Dagen spenderades sen i solen. Man får ju passa på, nu var det ju varmt!Promenerade runt i Borgholm, en sväng bort till Solliden och gick i några fina skogar där. Satt och fikade och läste en tidning. Riktigt semesterslapp alltså!

Mysiga skogar vid gamla slottet

När vi sen kom tillbaka till huset satte jag mig i trädgården i en solstol och satt där resten av eftermiddagen. Dock en del i skugga, att sola är ju jobbigt! Mycket roligare att skaffa brännan när man är på cykeln och får lite fartvind på köpet.
Tog sen en tupplur på eftermiddagen (trött som vanligt) och när jag vaknade var det dags för dagens andra korta pass. Var ett litet löppass med lite fartökningar som skulle köras, roligt!
Planen var Löpning 40 min (nivå 2), inkl 4x1min (nivå 4). Jag stack ut på samma vägar som vanligt här i Borgholm, ut på vägen bakom huset som leder förbi Kolstad och mot Köpingsvik. Sprang på och lyssnade på musik och tror nog jag hade lite högre intensitet än nivå 2, men det kändes ju så bra i benen!
Joggade på, och allt kändes bra. Sprang igenom kohagen (som spärras med färister) där det idag faktiskt var fullt med kor, precis bredvid vägen. Jag var rätt glad att de inte fick för sig att jaga en, då skulle det bli intervall av kan jag lova!
När jag sprungit 21 min vände jag sen tillbaka och skulle köra mina fartökningar på 1 min vardera. Bestämde mig för 1 min joggvila emellan varje. Satte fart och ökade upp intensiteten och höll lite koll på klockan. Kroppen svarade bra och jag pinnade på, och pulsen gick upp lite för varje intervall.
4 intervaller senare, och kroppen fortfarande ok. Var nu närmare hemma och joggade lugnt sista biten hem, men nu kändes ju en snabbare fart också den “lugn”. Fick iaf ihop mina 40 min och var riktigt nöjd med känslan. Körde sen lite rehab och bålstyrkahemma, och stretchade ordentligt.
Löpning
Totalt: 7.8 km
Tid: 41:22 min
Tempo: 5:21
Puls (medel/max): 146/170 bpm.
Utfall på fartökningarna, 1 min:
Tempo/snittpuls:
1.04:31, 162
2.04:28, 162
3.04:31, 155
4.04:28, 159
En skön och avslappnad dag idag. Första gången jag solar utan att sitta på cykeln i sommar ;) Alltid nåt. Nu börjar det verkligen närma sig, nedräkningen står på 3. 3 dagar kvar!
>Lugn dag på Öland

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *