Jag laddar och laddar och nu känner jag mig faktiskt redo för att köra Kalmar Triathlon. Jag ser fram emot lördag och det äventyr det blir att köra en Ironman igen! Detta blir min tredje IM-triathlon. Körde ju Kalmar både 2008 och 2009 så jag vet ju lite hur det fungerar iaf, vilket känns tryggt. Jag vet hur min kropp och mitt huvud fungerar under långa lopp. Det gäller att vara sin egen bästa pepp-support!

Vi triathleter (eller ja de flesta löpare också?) är ju många statistikfreak. Man vill ju gärna se resultaten av all träning man lägger ner. Jag såg att Ted Ås gjort sin sammanställning och blev inspirerad att göra en egen. Ted’s summa är ju lite mer mastig, men så siktar han ju på att vinna. Själv siktar jag på att slå mig själv, version 2009.
Jag har som sagt satsat på simningen och cyklingen iår, då löpningen legat lite lågt p.g.a en ond höft/rygg som jag haft under vintern/våren. Men nu på senaste har jag kunnat springa en del, så vi får se hur det går på lördag. Man ser ju var mina styrkor och svagheter är i träningsstatistiken:
Träning iår hittills:
1 jan – 28 jul, 30 veckor
406h, snitt: 13.5h/vecka.

Simning (pool och OW): 144km, 72h
Cykling: 5680km, 206h
Spinning/trainer: 52h
Löpning: 306km, 32h

+ lite yoga, rehabträning, styrka, rodd.
Målet i Kalmar blir alltså att slå förra årets tid. Rätt rejält hade jag själv tänkt. Jag har utmanat mig själv med ett mål att kapa en timme från förra året.
Tiderna att slå är alltså: (edit: på sträckan)
Simning:  1.38:39, 3860m
Cykling:   5.57:57, 180.2km
Löpning: 4.46:50, 42.195m
Totaltid: 12.32:42
Är det någon som vågar sig på en gissning på hur det kommer gå för mig?  Gissa tiden!


Redo för Kalmar Triathlon 2010?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *