>

Idag fick det bli en lite lugnare träningsdag för att låta cykelmusklerna vila lite. Jag hade mina föraningar men fick det bekräftat idag att “dåligt” sommarväder är det perfekta träningsvädret! Jag chansade och åkte bort till eriksdalsbadet mitt på dagen. En solig dag skulle det vara omöjligt med simträning, idag var det perfekt! Lite molnigt, inget regn men dock ingen perfekt sommardag. Men en hel egen simbana väntade mig i utebanan!
Jag betade av ett pass i min ensamhet i banan. Det var riktigt skönt att simma idag, och bara koncentrera mig på himlen, vattnet och ett bra flow i vattnet. Och lite bra teknik förstås. Efter insimmet slängde jag på fenor för att glida på bra i vattnet och inte ta i till max. Det blev ett väldigt skönt simpass, inga frustrationer och bara en lugn, träningsglad Karin.
INSIM 400.

600 (truckarfart)
4×50 (1-4) vila 30
300 (truckarfart)
4×100 (1-4) vila 45
200 lugnt

Totalt: 2100m, 46 min.

Kom sen hem för ett snabbt mellanmål och sen iväg till nästa aktivitet. Lite bra yogaför stela muskler. Eller ja, de känns ju inte så farligt stela, men yoga är ju något som är bra, många triathleter kör med det och rörlighet ÄR ju bra, inte minst för simningen.
Så jag gick på SATS och deras YogaAdvanced 75min klass. Jag tränade en del yoga i vintras men det är konstigt hur alla de “lätta” passen plötsligt försvinner ur ens träningskalender. Man vill träna “hårt” och “på riktigt”, och så hamnar de egentligen viktigaste passen i skymundan. Men det gäller ju också att träna SMART.
Yogaklassen var riktigt bra. Men en högre nivå så var det fart och intensitet i övningarna från början. Det tog inte lång tid förrän svetten rann och kroppen verkligen var igång. Körde en massa solhälsningar A och B och sen en del statiska rörlighetsövningar. Men när vi kom till de statiska benövningarna tog jag en paus och la mig i barnets position.
Körde sen vidare men på slutet vad jag väldigt glad när avslappningen kom. Man blir lite slut ändå av all yoga. Och avslappningen är ju bäst! Men det är så otroligt skönt med en träningsform som är så prestigelös. Inga krav, inga måsten. Bara lyssna på sin egen kropp och göra det man känner för, just idag.
Så det blev en bra återhämtningsdag. Känns som att kroppen är lite gladare idag. Inga mer 14-mila-chocker på cykeln :) Inte förrän den är redo.
>Lugn söndag

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *