>

Efter att ha analyserat och funderat mycket på Kalmar, känns det nu som att det var rätt längesen tävlingen var. Men det är bara drygt en vecka som gått, och kanske inte så konstigt då om kroppen fortfarande är lite trött och seg.
Man vill ju gärna tillbaka till träningsrutinerna direkt, för det är ju min vardag. Men jag får hindra mig själv och tänka att kanske lite mer vila är bra, eller lite lugnare pass. Det gäller att träna smart just nu.
Så igår måndag blev det vilodag under dagen och sen viktig träning på kvällen:bålstyrka. Jag tar hjälp av en PT – Andreas, som är grym på hur man tränar upp de viktiga bålmusklerna och djupa magmusklerna för att underlätta för ryggen. Att bygga en bra grund alltså, för att kunna träna på sen med simning, cykling och löpning.
Jag tränade med Andreas en timme igår på gymmet, och vi gick igenom nya tuffare övningar för mig. Allt eftersom jag blir starkare och hittar rätt muskler att spänna, så kan jag nu avancera inom övningarna. Körde bl.a planka på boll, och planka mot medicinboll. Alla övningar med att skapa obalans och jobba med bålen att hitta balans och kontroll. De ser inte mkt ut, men de tar ordentligt! Det kände jag under dagen idag, jäklar vilken träningsvärk!

Idag var det istället lite lugn simning imorse. Det var första passet med coach Mike efter semestern, och det var kul att köra igen. Vi var ett litet gäng som körde i eriksdalsbadets ute-50a. Alla snackade Kalmar, och det var roligt. Simmar ju i banan bredvid David som nu kan titulera sig Svensk Mästare.
De flesta tog det lite lugnt idag, så vi körde “tåget” och betade av passet. Lite snabba och lite lugnare 50-or. Det var bara att hänga med och försöka anpassa avståndet fram så att man inte simmade in i varandra. Lugnt och kort pass.
INSIM 400 lugnt.
30 min (50 gå på hårt + 50 lugn truckarfart) (blev 13x)
Vila 7-12 sekunder efter varje 50:a.

4×50 (25 långa tag + 25 rygg)
Avbad 100m.
Totalt: 2000m, 45 min.

Ikväll var jag trött efter att ha lurat upp mig tidigt imorse, första morgonträningsdagen på ett tag är alltid värst! Men jag hade återhämtning på planeringen: massage igen. Bra genomgång av kroppen, som nu var stel i rumpa/rygg. Musklerna hade dock vaknat mer till liv nu än förra veckan, de hade liksom lite mer tonus. Det var riktigt skönt med massage. Även om det gjorde lite ont ibland lyckades jag slumra till! Rätt trött alltså.
Nu är jag uppmjukad och uppfluffad. Lite mer vila blandat med korta, lugna träningspass och så ska jag snart vara mig själv igen. Hoppas jag!
>På väg tillbaka

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *