>

Det har blivit mycket vila i veckan, och sovmorgnar är sköna. Men även om det är vila och återhämtning så fungerar oftast simning. Det är vad som är skönt med triathlon, det finns alltid något att träna!
Simning är lagom snällt mot kroppen, och man kan snabbt komma igång med det igen. I onsdags kväll var jag på triathlonklubbens träning på eriksdalsbadet. Där är det inomhus i 50-an. Kändes ovant, jag har inte simmat där på evigheter!
Det var kul att träffa alla igen dock, och jag hoppade i en bana som jag trodde funkade, 2a/2b eller liknande. Min plan var att ta det lite lugnt, och jag hade fenorna med mig.
Körde passet med 3 andra och vi körde på riktigt bra. Var en del aerob tröskel och lite hårda 50-or på slutet. Det var riktigt skönt att ta i lite, och kroppen svarade bra. Skönt att kunna träna! Var lite stel i ryggen under dagen så det var nog bra att få igång blodcirkulationen lite.
Här var passet:
200 insim
12×50 teknik (catchup, knuten näve, benspark).
600 fart 2 (jag körde med fenor från här och framåt)
6×100 aerob tröskel start 2.10 (blev rätt lång vila, körde på ca 1.35)
6×50 teknik (isättning/drag/återföring)
10×50 hårt, start 2.00. körde 2 och 2, jag mot Sten. Körde på under 40sek på dem. Lång vila.
Avbad 100rygg.
Totalt: 2900m, 1h 20 min.
Torsdagen blev helvila. Jag hade egentligen pass planerade men jag var förståndig och lyssnade på kroppen. På kroppen och huvudet. Känner man inte för att träna i dessa veckor efter tävlingen, då är det bäst att låta bli!
>Simning funkar alltid

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *