>

Idag under min ledigfredag har jag hunnit med mycket. Planen var egentligen lite cykling, men just det hann jag inte. Och kände inte riktigt för det heller, så då fick det vänta. Tur att helgen är lång!
Imorse var jag på inspektion på Norrmälarstrand. Denna del av cykelbanan är nämligen mitt ansvarsområde som teamledare under Stockholm Triathlon som går om drygt 2 veckor. Jag ska se till att alla mina funktionärer vet vad de ska göra, och då måste jag ha stenkoll på alla staket, koner och hur trafiken går, så att triathleterna kan cykla på ostört! Ska bli spännande, och kul att hjälpa till lite. Stockholm Triathlon är en av de största triathlontävlingarna i Sverige, som syns mest och drar fler folk till sporten. Roligt att triathlon växer!
Så det blev promenerande och genomgång med Mattias, innan vi sen hann med en fika för att dricka lite kaffe så man vaknade till. :) Väl hemma sen var klockan redan mitt på dagen och då blev det alltså inte av att cykla idag. Så då bestämde jag mig för att springa lite istället. Passet som jag hoppat över igår skulle funka fint.
Första löppasset sen Kalmar alltså. Jag har väntat länge medvetet, för att låta kroppen återhämta sig och speciellt ryggen, som är lite känslig för löpningen. Det är mycket muskler i rygg/höft som blir lite trötta av löpningen, och därför jag också jobbar upp bålstyrkan för att avlasta.
På schemat var alltså lugn löpning: Löpning 45 min (nivå 2) inkl 5 x 200 m ökande (nivå 2-3.5). Jag gav mig ut mitt på dagen i det soliga fina sommarvädret och sprang min vanligaste runda. Blev längs med karlbergskanalen – stadshuset – rålis. 1 varv i rålis och samma väg tillbaka.
Jag joggade på rätt lugnt och lyssnade på musik. Gick bara på känsla idag, lyssnade på kroppen och den kändes helt ok. Löpningen kändes väldigt bra och jag fick hela tiden hålla igen för att inte springa på för fort. Det skulle ju vara nivå 2 (av 5), alltså väldigt lugnt, och det finns ju en anledning för det. Var schysst mot kroppen och börja lugnt alltså.
På vägen tillbaka la jag in fartökningarna, och sprang lite snabbare i 1 min, för det var lättare att hålla koll på än sträcka tyckte jag. Kändes lätt och bra. Stretchade ordentligt när jag kom hem. Blev en riktigt skön löparrunda. Alltid lika glad efteråt! (och rödfejja, men är det varmt så är det!) Är lite förvånad ändå att 5:30 tempo kändes så otroligt lätt. Skön känsla!
Löpning
Totalt: 8.7 km
Tid: 47:34 min
Tempo: 5:30
Puls (medel/max): 137/160 bpm.

Redo innan och glad efter – träningen är mitt lyckopiller!
Sen blev det dusch och lunch hemma, lax och potatis idag istället för sillen eller köttet. Kanske det var på tiden att börja variera sig lite nu? :) Jag hann slappa och vila en liten stund innan jag gav mig iväg för nästa aktivitet.
Åkte ut till Hellasgården för att köra lite ÖtillÖ-träning med coach Mike-gänget ikväll. Vi var ett litet skönt gäng galningar på 7 pers, som sprang runt i gummidräkter i skogen, hoppade i sjön och simmade rakt över, och så på det igen!
Det var riktigt roligt att leka ÖtillÖ, men jag blev lite trött! Under löpningen kändes vaderna trötta i backarna, och jag flåsade rätt mkt. Men jag hängde i!
Vi körde 2 varv på en bana, som då tog oss runt och över sjön 2 ggr. Jag körde i par med Helena och vi var väldigt jämna. Vi sprang dock lite fel på första varvet så vi fick en rejäl omväg med både stigande uppåt och brant nerför till vattnet igen. Det var väldigt häftigt iaf, att ta sig fram i både sjö och i skogen på små stigar eller obanad terräng, och sen kasta sig i sjön igen! Ett roligt aquathlonpass på 70 min fick vi  till!
Det var min fredag. Full rulle hela dagen! :)
>Triathlonfix, glad löpning och aquathlonträning!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *