>

Härligt att sommaren kom tillbaka, om än bara för en helg. Idag var det perfekt cykelväder, vad annars fläktar så bra när det är typ 30 grader varmt? Jag började dock med en lång sovmorgon. Hade inte hittat någon att cykla med, så det är väl det positiva med att köra själv, man kan bestämma när man sticker ut. Jag var lite seg så kom inte ut förrän vid lunchtid. Det tar emot lite, lite, att ge sig ut på cykeln, men väl ute så trivs jag väldigt bra!
Passet idag var att köra: Cykel 10 mil (nivå 2-3) + Löpning 5 min (nivå 3) + 5 min (nivå 2). Jag skulle lära mig av misstaget förra helgen, och bara köra lite kortare cykling idag. Bättre kort och ofta för att få igång cykelbenen igen.
När jag kom ut kände jag hur varmt det var. Redan när jag väntade på att min Garmin skulle hitta satelliterna, kände jag hur svetten rann. Det skulle bli en varm dag! Jag körde ut på Färingsö idag, där jag alltid kör när jag kör solo. Lugn rull ut ur stan och sen startade jag träningspasset ute vid FRA-slingan.
Det var riktigt härligt på cykeln idag. Skönt att känna ljumma vindar fläkta, och benen fick luftas på cykeln. Jag trampade på rätt lugnt idag, tog inte i så mkt, men rullade på i vilken fart det nu var. Jag gick helt på känsla och bara trampade på och ville inte stressa.
Jag körde ett varv på Färingsö slingan därute, inklusive ett varv ner till Björkvik. Låg mycket i tempobågen och trivdes bra. Stannade sen för en kort paus vid Kungsberga som vanligt, och åt mitt äpple + nötter. Det gick åt mycket vatten idag!
Fortsatte sen slingan runt, men på slutet hemåt sen kände jag att jag var lite trött i vänster knä. Trampade lugnare, men när det gick över kunde jag köra på litegrann, som jag kände för eftersom jag hade en snubbe på rulle. Tog iaf kortaste vägen hem (skippade FRA-rundan hemåt) och fick vara nöjd med dryga 9 mil idag.
Jag fick ihop 93km idag, på totalt ca 3h 30min.

Transportsträcka ut: 10km, snitt 21.7km/h.
Cykelpass: 73km, snitt 27.3km/h. Puls: 117/157.
Transportsträcka hem: 10km, snitt 23.0km/h.

Väl hemma när jag stannat märkte jag hur jag verkligen svettats mängder idag. Var också rätt trött, ingen energi och ville mest äta/duscha. Men 10 min bricklöpning är ju kort. Så då kunde jag lika gärna sticka ut på min minijogg och sen vara nöjd med träningen!
Så jag bytte linne, slängde på mina Adidas skor, och på med en kepa och ipod. Kort runda, men det blir så mkt roligare med musik. Första 5 min skulle gå i lite högre tempo än de följande 5. Så jag sprang iväg ner mot karlbergskanalen och försökte hålla upp farten i början. Kroppen kändes bra, och nu när jag väl var ute glömde jag bort att jag var trött.
5 min gick fort, sprang längs med vattnet, och saktade sen ner lite på de sista minutrarna. Kroppen var lätt och bra, och jag bara tuffade på. Benen hade känts lite trötta efter cyklingen, särskilt vaderna, men under löpningen märkte jag inte av dem. Skönt! Superkort bricklöpning, men bra träning ändå, att springa direkt efter cyklingen. Det ska ju kännas helt naturligt för en triathlet!
Löpning
Totalt: 2.1 km
Tid: 11:25 min
Tempo: 5:25
Puls (medel/max): 138/165 bpm.
>Cykel+löp-brick i sommarvärme!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *