>

Idag var det Favoritens Triathlon, en sprinttävling ute i Åkersberga. Jag hade skrivit upp den som en tävling i planeringen, men mest för att vi körde klubbmästerskap där. Jag är ju inte så mkt för att köra sprint annars. Man måste ju vara så snabb! Jag gillar mer att vara uthållig.
Så just för att jag inte “kör sprint”, så tänkte jag integrera triathlonet med lite annan träning, så att jag skulle få till en bra träningsdag. Åkersberga ligger ju några mil från stan, så jag bestämde mig helt enkelt för att cykla dit och hem. Fick hjälp av schyssta klubbkompisar att ta en väska med prylarna dit/hem, och sen var det bara att sticka ut på en cykeltur alltså. Både Stockholm City Triathlon (min klubb) och Stockholmspoliserna IF (de två stora sthlmsklubbarna alltså) körde sina klubbmästerskap där idag, så det var fullt med folk! Roligt!
Så på vägen dit var jag alltså solo. Det var jag, cykeln Valle, och min Garmin Edge som skulle visa mig vägen. Jag cyklar nästan aldrig norr om stan och hittar alltså som en kratta. Jag körde ut via norrtull och sen mot Täby, så mkt visste jag att jag skulle. Hade kollat på karta innan och visste ungefär vart jag skulle. Men min Garmin ville inte riktigt samarbeta idag. Jag vet inte riktigt vad jag gjort med den, men ibland ville den inte söka på orter, och jag kunde bara söka på väldigt närliggande orter. Så jag körde ort till ort och fick stanna lite och mecka med den. Med hjälp av garmin + kartfunktionen i min iphone, så lyckade jag iaf ta mig fram.
Körde dock en del omvägar så kom fram lite sent. Men 45 min innan start hittade jag iaf triathlonområdet! Cyklingen dit hade känts bra, det var ju bara jag och jag kunde köra på i min egen fart. Cykelbenen börjar återkomma och cykelglädjen finns där absolut!

Lite tråcklande för att ta sig dit, men jag hann fram!
Hann äta ett litet mellanmål (samt lite socker idag ja, efter 2h träning innan tävling) och fixa min plats i växlingsområdet, men tiden gick fort och sen var det dags för start! Sprintdistans är alltså 750m simning, 20km cykling och 5km löpning. De bästa (typ eliten) fixar det på under timmen. Jag är rätt mkt långsammare än så. Men jag var där för att köra triathlon, för att jag gillar det!
Ville köra för att ha möjlighet att vinna ett medlemsskap i vår KM. Vinnarna dam/herr får såklart det, men sen lottas det ut ett medlemsskap bland alla i klubben som går i mål. Och att vinna det lotteriet är iaf en bra mkt större chans än att vinna på triss, haha. Så jag såg det som en träningstävling, och jag skulle imål! Var dock inte så “tävlingstaggad” och hade inte ens på tävlingshjulen på cykeln. Men den funkade väl ok ändå, med träningshjul och med nästan 5mil i benen direkt innan.

Bild lånad från Miranda, som jag träffade där. Bra hejarklack var det idag!

Simningen var i skönt 19 gradigt vatten, och en stor loop. Simmade på i behaglig takt och kom in bra rytm och andning. Var inte sist upp, men det var många cyklar borta vid växlingsområdet.
Sen kom min paradgren: cyklingen. 20km på en rätt så flack bana. Lite böljande backar bara. Cyklade på och kände att jag hade rätt så hög puls sen simning/växlingen. Försökte iaf att ta det lite lugnt första kilometern. Sen körde jag på hyfsat. Bra vissa stunder, lite seg och opeppad andra. Men jag cyklade på och passerade en del på cyklingen. Kom in till växlingen, och visste ungefär vilka jag låg före/hade runt mig. Var bara att springa på.
Löpningen började dock med en uppförsbacke. Segt, segt gick det, och det flåsades på. Joggade på och såg några framför som sen försvann iväg litegrann. Löpningen kändes riktigt bra ibland, men seg där det gick uppför. Kändes rätt bra. Förutom när jag passerat 3km och sen befann mig på en väg där vi innan hade kommit på andra hållet på. Insåg efter lite velande att jag måste ha sprungit fel, och fick irra mig tillbaka på rätt spår igen. Tappade nog 1 minut där tyvärr, och de som jag hade bakom mig hade då såklart passerat utan att ha sprungit om mig. Lite surt! Men jag fortsatte på rätt väg och höll ögonen lite mer öppna för att hitta rätt väg och de vita markeringarna i banan. Kom i mål sen på 1.23 nånting tror jag. Ett bra triathlonträningspass med lite högre puls alltså!
Sen blev det lite firandes, snacka med alla härliga triathleter och käka lite mellanmål (äpple) innan det var dags att bege sig hemåt igen. Dagen går ju så fort! Nu fick jag sällskap av klubbkompisen Anna, som också hade cyklat dit (fast inte tävlat). Det var skönt och kul med sällskap, och Anna hittade ju hela vägen tillbaka till Danderyd. (Därifrån hittar jag också via cykelbanan till stan, haha) Körde lite kortare väg, och mkt finare vägar! Dock började det ösregna lagom till vi startat, så det blev en blöt hemfärd. Men det var ju varmt i luften ändå, så jag klagade inte.
Var dock rätt trött när jag kom hem. Det blev en del träning idag ändå. Lite lugnt och mängdbetonat blandat med kort och “hårt”.
Jag fick ihop 107km cykling idag, och totalt träningstid ca 4h 40min.

Cykling dit: 46km, snitt 25.5km/h, puls: 103/152.
Lite triathlon: 750m simning, cykling 20km (snitt 33km/h, puls: 159/170), löpning 5km.
Cykling hem: 41km, snitt 26.6km/h, puls: 128/156.

>Favoritens triathlon, och så lite cykling på det

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *