Veckan har varit väldigt lugn hittills, men det kanske inte är så dumt ändå. Man ska ju vila inför tävlingar, men varför är det så svårt att acceptera? Jag har nog haft väldig träningsabstinens på sistone för jag har inte riktigt känt igen mig själv. Stressad för allt möjligt, ångest för missade träningspass osv. Inget bra egentligen, det gäller att tagga ner. Just nu känns det som att jag inte tränar och inte har tränat på väldigt länge. Saknar cyklingen. Men så tänkte jag en gång till och insåg att jag HAR ju cyklat minst ett pass varenda helg under hela sommaren….Men det hade jag – glömt?

Sist jag cyklade var faktiskt i lördags, även om jag tycks glömma lätt!
Har fått till två simpass i veckan iaf, tisdag morgon och imorse. Att jag lyckats upp på morgonen är otroligt, jag har varit helt galet trött! Annars har jag mest fixat med lite annat, shoppat träningsprylar till ett visst äventyr, haft möte och fixat lite inför Stockholm Triathlon på söndag, och sen bara försökt ta det lugnt. För egentligen är det ju rätt enkelt. Känner jag inte för att träna en dag, så är det oftast bara bra att skippa. Det är ju knappast så att man är lat med flit ;) Inte när man snittar 13 träningstimmar i veckan.
Simningen har känts helt ok. I tisdags blev det ett pass blandat fart med lugna 50:or, och idag körde jag istället med (rena!) skor + långa fenor i bassängen. Just för att vänja fötter och vrister hur det känns. Körde ett väldigt laid back pass på 55 min där jag inte ens orkade räkna längder!
Tisdagens pass:
INSIM 400 lugnt.
20×50 vila 15-20 [fenor]
5ez 1all out
4ez 1ao
3ez 1ao
2ez 1ao
1ez 1ao

600 [100fr+50]
400 [75fr+25]
200 [50fr+50]

Totalt: 2800m, 63 min.

Ikväll blir det välbehövlig idrottsmassage, kan vara bra att lösa upp lite småstela muskler inför lördagens tävling. Och tävlingen ja. Det ska bli väldigt intressant att känna hur kroppen funkar när det gäller att gasa på i tävlingsfart igen. Blir till att käka socker på cykeln och se om jag kommer upp i min snickers-fart! Det viktigaste är dock att ha huvudet med sig, mentalt ladd nu sista dagarna. Jag ska snart tävla igen, och jag ska snart cykla igen. Weeho!
Lugn ladd med lite simning

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *