>

Ännu en tuff dag “på jobbet”. Här i Spanien laddas det och timmarna räknas till start på söndag morgon. Idag gick vi också upp okristligt tidigt för att vänja oss. Morgonjoggkändes som en knasig idé när det var mörkt ute och sängen var skön, men efteråt var det bästa känslan!
Vi stack ut vid 07.30 och joggade de 200m ner till stranden, sprang förbi expo-området och joggade längs med stranden. Havet var stilla, en blodröd stor sol höll på att gå upp. Och tyvärr hade jag glömt kameran hemma. Men ni får lita på mina ord, det var en fin morgon!
Vi joggade superlugnt längs med strandpromenaden och mötte fler folk ute i kompressionstights och rakade ben. Här är det “easy to spot a triathlete!” Vi joggade en kvart bort, vände och samma väg tillbaka. Kroppen kändes väl rätt ok, var nästan lite som att jag glömt hur man springer. Men det ordnar väl sig till på söndag. Där är banan plattplatt:  5km på vägen längs med stranden, vända och tillbaka, x4. Men jag tror man får räkna varven själv! Oj, det blir svårt.
Sen följde frukost på balkongen, innan vi drog ner till Expot som öppnade idag. Vi var där typ först av alla och det var lugnt, hämtade ut nummerlapp, väska och grejer.
Sen blev det vila, slapp vid poolen 1,5h mitt på dagen för att vänja sig vid solen, samt läsa på en bra bok. Det är rätt viktigt det med! Vila och mentalt slappna av, inte bara tänka på tävlingen. Inatt drömde jag dock att jag sprang Lidingöloppet. Har jag kanske lite fel fokus? Jag vill ju ha tillbaka de där drömmarna när jag cyklar asfort och springer maran på 3.47. (jag lovar, det var bara en dröm!).
I eftermiddags var vi nere vid stranden igen, nu för att känna på vattnet. Vi tog en sväng förbi Expot igen, och köpte lite gels och kolsyrepatroner. Annars har jag nog allt jag behöver tror jag.
Sen blev det alltså lite testsimning i det salta vattnet. Vi hoppade i allihopa och simmade i en liten klunga snett ut mot några bojar. Både mot de små vågorna och längs med. Vattnet var riktigt salt, sväljer man några klunkar där har man saltbalansen fixad för hela dagen! Oj.
Vattnet var också riktigt klart, man såg ner till botten hela tiden, även när det närmade sig 20m djupt. Coolt. Men lite läskigt när man såg fiskar, och när vi såg stora bruna maneter under oss. De var (nog) ofarliga. Vi simmade där fram och tillbaka i 25 min och fick lite känsla för hur det kommer bli på söndag.
Kroppen kändes ok, men jag var nog lite stel i nacken, och särskilt när man fick hålla utkik efter alla maneter. Men på söndag blir det bara att försöka följa alla fötter framför, och paddla på! Simningen är ett långt varv ute i havet längs med stranden.
Solen hade sen gått i moln och det var rätt skönt. Får hoppas att det blir så på söndag också, då de spått 27-29 grader. Kan bli varmt i gassande sol. Även om det var lite molnigt blev det sen lite mer bokläsning ute vid poolen. Skönt slapp. Sedan lite bokläsning inne ikväll innan middag på balkongen. Som sagt, ännu en hård dag… ;)
Gäller att ladda ordentligt, jag ska köra på och ge allt jag har på söndag. Lika bra liksom, när det är sista rycket den här säsongen!
>En dag i Calella

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *