>På spinningcykeln, men mentalt i Spanien

Efter en hel vilovecka fick jag sätta igång med lite träning idag. Varför vet jag inte riktigt. Jag ska ju vila hela oktober ut har jag sagt, men mer aktiv vila: att träna det jag tycker är kul och känner för, ingen press eller planerad träning. Men efter en veckas vilande var jag nog lite sugen på att få svettas, men så värst träningsugen var jag egentligen inte. Bastu kanske hade räckt?
Men det fick bli lite spinning ikväll, för att köra något snällt mot kroppen och något som jag känner igen. Men jeesus vad cykling är så mkt roligare än spinning. Inte för att spinning är tråkigt, men ändå, vilken skillnad! Och sen får jag ont i baken av spinningcykelsadeln. Som tur är, är ju min cykel riktigt skön och jag gillar den, får inte ont av 5-6 timmar på den i byxor utan stoppning, men efter 2 timmar på spinningsadeln (med vadderade cykelbyxor) vill jag inte sitta ner mer. Ouch!
Jag var på SATS Odenplan ikväll och körde två spinningpass där på raken. Först var det Michaels Tour de France pass. Bra drag och musik och det var rätt trevligt att sitta där och trampa. Vi skulle cykla en etapp som var 180km på 1 timme. Jag tänkte mer på de 180km jag cyklade i spanien förra helgen. De var roliga!
Jag höll på att dras med lite i spinningandan men hade bestämt mig för att ta det lugnt så det gjorde jag. Kroppen är lite trött fortfarande, så jag tog inte i så hårt, ville bara få upp pulsen lite, trampa på och svettas. Vad passet handlade om har jag ingen aning om, jag var lite inne i min egen värld där.
Nästa pass var blandat sittande, stående, och jag stod en del för jag hade så ont i baken! Men jag ville heller inte ta i för mkt. Men musiken var bra, ett rätt spinninginriktat spinningpass, inte lika mkt drag men det var rätt skönt det med. Tiden gick och jag drömde fortfarande om Spanien. Jag fick ihop 2h lugn träning ikväll, puls: 126/162bpm.
Jag fick svettas och komma tillbaka till träningen igen. Lite påtvingat sådär men det kanske triggar igång träningslusten igen? Och så känner jag mig hemma igen, känns konstigt att inte träna ju!
Men det blir iaf lugn träning några veckor till, kroppen behöver mer vila! Det var ju trots allt en del jag körde förra helgen. Det är galet vad lätt man glömmer, förringar, tänker att “äh det var väl inget, nu kör vi igen!”. Men jag ska vila, jag lovar. Jag ska vara snäll mot kroppen så den kan prestera bra nästa säsong igen!
Här följer lite bilder från loppet:

>På spinningcykeln, men mentalt i Spanien

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *