>

Det har varit en lugn och skön lördag. Efter ännu en vilodag igår känns det som att jag har blivit duktigare på att vila! Än är det fortfarande oktober.
Idag tog jag en sovmorgon, var egentligen tänkt att jag skulle upp supertidigt för att åka på simträning. Men jag liksom vaknade till senare och visste inte ens att väckarklockan ringt. Kroppen ville tydligen inte vakna innan kl.06 en lördag. Nähäpp.
Men när jag väl vaknade gav jag mig ut på en rask morgonpromenad. Var rätt glad att det var höst och inte snö och vinter som för någon dag sedan. Jag gick min vanliga runda runt kungsholmen och la till en extra liten sväng för att få ihop 70 min. Det var skönt att gå, få upp värmen och svettas lite, och samtidigt hinna fundera en massa. Rensa tankarna lite.
I eftermiddag åkte jag sen till SATS Medborgarplatsen för lite bra lördags-house-spinning. Det var Glenns 90min pass som lockade, och det är alltid grymt bra. Jag var inte så himla peppad innan passet, men när väl musiken satte igång och vi höll på med alla intervaller då var jag taggad!
Vi körde en massa intervaller som vanligt, efter en lång uppvärmning, blev bl.a:
– 7x90sek
– 11x20sek (styrkeintervaller)
– 6x4min
Varför det är ojämnt antal är för att hos Glenn får man alltid bonusintervaller! Eller så är vi jäkligt dåliga på att räkna, tappar räkningen, och så får vi ta en extra. :)
Men det var riktigt bra drag på spinningen idag, fullt hus och bra känsla. Lördagskänsla.Det var riktigt roligt och även om jag tog det lite “lugnt” så fick jag upp pulsen bra idag. Fick ett snitt/max på: 153/173 som kan räknas som högt för min del.
Det var svårt att hålla igen, för passet var riktigt bra! Glenns peppande stärkte. Det jag gillade var att han inte bara sa “bra jobbat”, eller delade ut pepp, utan sa till oss att den riktiga peppen har vi själva inom oss. Mantrat var “Jag är STARK” och det skulle gå på repeat hos oss alla.
Och visst är det så, det mentala betyder så himla mycket för hur mkt man orkar. Och som Glenn sa “Kroppen kan, men det är huvudet som bestämmer om vi orkar. Viljan.”
Självpepp är något som är otroligt viktigt. Jag har märkt det sen tidigare, men implementerat det mer och mer under tävlingar. Själv är bästa peppare. Det handlar inte om att vänta på att någon annan ska ge en beröm eller pepp, det har vi själva inom oss. Och det är bara att använda, direkt när du behöver det! För om du själv inte tror på dig, hur ska du lyckas då?
Mina favoriter är “Jag kan det här“, eller “Det går bra nu, det går bra“. Har du något mantra att dela med dig av? Alla positiva ord är BRA!
>Morgonpromenad och superspinning

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *