>

Nästa måndag är det 1a november, och det är alltså då startskottet går för träningen inför säsong 2011! Det betyder att det är sista viloveckan jag är inne på nu. Och jag tror jag ska ta och utnyttja det till max. Har inte rört mig många meter än, haha.
Igår måndag kände jag mig lite stel i kroppen och bokade in en tid för idrottsmassagehos min backupmassör Camilla. Grymt bra hon också. Det blev en genomgång av hela kroppen och hela baksidan var mest stel. Jag kan inte riktigt förstå varför, men en person som ser objektivt på min träning kanske kan?
Det var iaf väldigt välbehövligt och bra, kändes skillnad när sen blodgenomströmningen kommit igång i musklerna. Man skulle haft ett badkar och bada i hett vatten, det kanske ger liknande effekt?
Idag skulle coach Pasi ha gemensam löpträning för oss adepter här i Stockholm. Troget packade jag väskan med löpkläder och hade med till jobbet. Men jag var inte jättesugen på att träna. När det sen var kväll och dags att bege sig ringde jag återbud, jag ville inte springa just nu. Vila var det ju, och jag ville inte ha stel kropp igen. Inte ännu.
Men på vägen hem, tog jag ett bra beslut. Tog t-banan på “fel” håll och åkte till SATS Hötorget. In snabbt, bytte om till löparkläderna och körde sen 40 min bålstyrka och stretch. Jag tänkte att jag brukar ju ha bästa ursäkterna för att jag aldrig “hinner” köra denna träningen, men nu fanns det faktiskt inga ursäkter. Var ju bara att köra!
Körde alla mina rehabövningar, bålövningar såsom planka mot boll och lite såna balansövningar som aktiverar de djupa magmusklerna. Avslutade med ordentlig stretch (yogastretcher) för höftböjare, framsida lår och rumpa.
Det var inte jättekul, men sån träning ÄR inte jättekul någonsin tycker jag. Men bara för det måste den ändå göras. För min egen skull.
Så jag gjorde ett bra val idag, och fortsätter att vila (aktivt) resten av veckan. VÅGA VILA är mitt motto!
Typ Pigeon stretch gjorde jag (bild lånad från internettet)
>Sista viloveckan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *