Diet är ett så laddat ord, är det inte? Alla har sin förhållning till mat/träning/dieter, men visst känns det som att det är rätt tabu att tala om det ändå? Att vikten spelar roll?

Men tabu eller ej, så är sanningen den att väldigt mycket av resultaten man vill nå sitter i vikten. Iaf när vi snackar långa konditionskrävande idrotter. Ju mer last att släpa på, desto längre tid kommer det att ta. Att minska i vikt är ett sätt att bli snabbare, på bl.a löpning.
Med träningsstarten imorgon känns det naturligt och bra att även starta min vinterdiet då. Det är inget extremt eller så, jag tappade en del i vikt i somras och kommer att fortsätta med samma typ av mat (primal). Det handlar mer om fortsatt motivation, konsekvent bra veckor i följd, samt mängden mat i förhållande till antal timmars träning.
Jag kommer att köra på nu i november och december, och kommer att ha koll på antal kalorier jag får i mig. Efter varannan vecka kör jag en liten sorts utvärdering av mängd mat/träning och resultat. Kommer även att rapportera lite resultat här veckovis, för att se om det går på rätt håll.
Motivationen är hög, jag har koll på mina skäl till viktminskningen och kommer att köra på tills jag når mitt mål. Sen blir det spännande att se hur mycket det kommer att påverka framtida resultat. Det återstår att se!
En rätt “typical” middag

I mål på en IM-triathlon, där ska jag se resultaten nästa år!

Vinterdiet 2010

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *