>

Efter sen frukost drog jag sen iväg till gymmet. Det blev powerwalk bort till SATS Stadshagen för lite träning. Kom dit lagom till lunchrushen, men det var ändå gott om plats på gymmet.
Bytte om till lite innekläder och började sen med uppvärmning. Blev 10 min påtrappmaskin. DET var längesen, ojoj. Men det var väl helt ok som uppvärmning, fick upp pulsen på typ 150 innan de 10 min var över.
Sen körde jag mitt nya styrkeprogram. Rätt kort och enkelt, men bra basövningar. Jag lär ha sjuk träningsvärk i benen imorgon gissar jag, de blev chockade. Jag körde (3×10 på allt)
– benböj i smithmaskin
– latsdrag i hiss
– djupa benböj i maskin
– axelpress hantlar
– ett försök till benböj på balansplatta. Benen skakade nu rätt rejält!
Det var kul att köra styrka igen, det var också väldigt längesen. Hållning och teknik har jag en del sen innan, jag körde mycket styrketräning för många år sen (som gym- och aerobicsfreak), innan jag började med triathlon. Men då var jag stark på ett annat vis. Eller van kanske. För idag blev det endast stång på benböjen, och bara 5 (FEM!) kg på varje sida på djupa benböj. Där kunde man ju lätt lassa på hela kroppsvikten förut typ.
Benen kändes som de skrek redan efter de där seten. Och balansplattan fick bli lite halvdant enbensböj. Men det blir nog bra när kroppen vänjer sig. Lite styrka är bra att ha i benen också, då cyklar jag kanske ännu snabbare?
Sen blev det prehab i form av mitt bålstyrkeprogram. En del planka mot boll och liknande övningar, och avslutade sen med stretch av höft och rumpa.
Sen valde jag en ny maskin i konditionsparken, tog crosstrainern. Men min ipod var död idag, och musiken på gymmet var så låg så jag hade så tråkigt. Stod bara ut i 15 min sen fick det vara nog.
Så jag slängde på powerwalkoutfiten igen och gav mig ut för dagens andralångpromenad. Gick nu samma väg ungefär runt holmen, fast andra hållet. Nu var solen på väg ner, och var rätt skönt ute. Lugnt med folk, pensionärerna, barnvagnarna och jag. Blev en bra pw på 80 min igen.
Inte så högintensivt idag, men iaf lite förbränning! Och kul med lite nytt: styrka. Ska bli intressant dock att se hur benen reagerar. Längtar nästan till nästa styrkepass!
Men nu är det två hela träningsdagar kvar på veckan. Ska fyllas med simning, löpning och lite annat kul!

>Styrka, prehab och kondition

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *